General Motors Corp. a pornit pe urma angajatilor si fostilor salariati care acum se bucura de pensie, dupa ce a descoperit ca mai multe reduceri de pret rezervate exclusiv fortei de munca GM pentru automobile noi au fost acordate ilegal celor care nu lucreaza in aceasta companie. Momentan nu se stie prin ce mecanism angajatii au putut sa produca documente false, prin care au dovedit ca anumiti clienti lucreaza pentru GM sau sunt rude de gradul intai cu angajati ai GM.

 

Discounturile date „pe sub mana” au costat compania americana peste 450.000 de dolari numai in ultimul an.

 

Procesul intentat de colosul american care incearca sa recupereze din bani, se bazeaza pe auditul intern, care a scos la iveala ca persoane care nu au nicio legatura cu GM au beneficiat de reduceri de pret cuprinse intre 1.000 si 9.000 de dolari, prin programul „employees discount”.

 

In mod bizar, GM a anuntat recent ca extinde in SUA discountul acordat angajatilor si clientilor obisnuiti, pentru aproape toate modelele 2008 si pentru unele modele din 2009, insa purtatorul de cuvant sustine ca este vorba de o coincidenta, iar procesul deschis impotriva celor care au beneficiat ilegal de discount in perioada in care acesta era rezervat doar angajatilor va continua.

 

Sursa: Detroit News