Vânzările GM au fost cu 11% mai mari decât cele realizate de grupul german Volkswagen AG, care în 2011 a livrat 8,16 milioane vehicule.

Grupul japonez Toyota, cel care în 2008 a detronat GM din poziţia de lider mondial, nu a dat încă publicităţii rezultatele definitive pentru anul 2011, însă potrivit analiştilor grupul nipon a vândut anul trecut doar aproximativ şapte milioane de vehicule, producţia sa fiind afectată de seismul şi tsunami care au devastat Japonia în luna martie 2011.

GM a profitat în special de creşterea vânzărilor de autovehicule marca Chevrolet, 4,76 milioane autoturisme şi camionete cu această marcă fiind vândute la nivel global anul trecut.

Pe regiuni, vânzările GM în America de Nord au înregistrat o creştere de 11,4% până la 2,92 milioane unităţi în timp ce vânzările pe piaţa din China au crescut cu 8,3% până la 2,55 milioane unităţi.

În 2009, cei trei mari constructori auto din Detroit s-au aflat într-o situaţie dificilă astfel că Chrysler şi General Motors au depus cererea de plasare sub protecţia legii falimentului. Ford a reuşit să evite falimentul doar prin împrumutarea mai multor miliarde de dolari.
SURSA: Agerpres