După acest anunţ, rechemările GM în SUA au atins nivelul record de 25,7 milioane, detronând recordul anual al Ford Motor, de 23,3 milioane de vehicule rechemate în service, în 2001. Aproximativ 40% din cele 64,6 maşini şi camioane produse de General Motors sunt rechemate la service în SUA.

GM a anunţat că au fost raportate trei accidente mortale dar şi şapte ciocniri în care opt persoane au fost rănite din cauza problemelor înregistrate la aceste modele.

Rechemările vor costa compania 1,2 miliarde de dolari, în creştere faţă de cât s-a estimat anterior – 700 milioane de dolari.

În luna mai, General Motors a anunţat că va rechema la service 2,4 milioane de autovehicule în SUA, din cauza temerilor legate de defecţiuni la centurile de siguranţă, cutii de viteză şi airbag-uri. Astfel, numărul total al modelelor GM rechemate la service în 2014 depăşeşte 29 milioane în SUA – mult mai mult decât a vândut compania anul trecut.

Luna trecută, Departamentul Transporturilor din SUA a anunţat că General Motors va plăti o amendă record de 35 milioane de dolari ca parte a investigaţiei Guvernului SUA privind modul în care a fost gestionată rechemarea la service a 2,6 milioane de autovehicule la nivel global, pentru mai multe defecţiuni care au provocat numeroase accidente, soldate cu 13 morţi.

Amenda de 35 de milioane de dolari este cea mai mare plătită vreodată de un producător auto din SUA pentru întârzierile privind anunţarea rechemării la service. Anterior, Ford Motor şi Toyota au plătit 17,4 milioane de dolari, nivelul maxim permis la acel moment.

Acordul dintre GM şi autorităţile de reglementare include schimbări interne semnificative pe scară largă a modului în care sunt analizate problemele de siguranţă a traficului şi deciziile privind rechemările la service, se arată în declaraţia Departamentului Transporturilor. (Sursa: Agerpres)