'Planul de restructurare va afecta mai multe ţări europene şi va viza 6.500 de locuri de muncă dintr-un total de 35.000. În Franţa vor fi afectate 765 de persoane, dintr-un total de aproximativ 9.000' în special la sediul de la Levallois, în apropiere de Paris, cât şi în activităţile legate de reţele electrice, a declarat un purtător de cuvânt de la GE.

Sursa citată nu a oferit alte detalii cu privire la care sunt celelalte ţări care vor fi afectate, însă separat GE a anunţat că a demarat negocierile cu sindicatele din Elveţia, unde 1.300 de locuri de muncă ar urma să fie afectate de procedurile de restructurare.

Preluarea activităţilor Alstom legate de energie (diviziile Power şi Grid) a adăugat 65.000 de angajaţi la cei aproximativ 305.000 de angajaţi ai General Electric şi a extins în mod semnificativ cota grupului american pe piaţa mondială a echipamentelor pentru producţia de energie electrică.

În luna septembrie a anului trecut, directorul diviziei de energie de la GE a declarat că grupul va încerca să reducă costurile cu trei miliarde de dolari în următorii cinci ani după preluarea Alstom. AGERPRES