Gazul din Marea Neagră ar putea atrage 13 miliarde de euro în 10 ani. Directorul OMV Petrom: Timpul nu este de partea noastră

În cadrul conferinței online, Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, a precizat că, în următorii zece ani, investițiile necesare în domeniul energetic se ridică la 70 de miliarde de euro. Aceasta a mai spus că aproape 13 miliarde de euro din cele 70 reprezintă proiecte privind extragerea gazului din Marea Neagră.

Dacă anul acesta nu se clarifică legislația offshore, atunci sumele ar rămâne doar pe hârtie, atrag atenția judecătorii implicați.

„Nu am avansat sume concrete până acum, dar Marea Neagră este un proiect de mai multe miliarde de euro. Auzim foarte multe cuvinte frumoase, dar este momentul pentru acţiune. Anul 2021 este crucial pentru această dezvoltare, iar timpul nu este de partea noastră”, a spus Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, în cadrul unei conferinţe online organizate de Consiliul Investitorilor Străini, organizaţie care facilitează dialogul între mediul de business şi cel public, notează zf.ro.

OMV Petrom investeşte într-o campanie de foraj în Marea Neagră

OMV Petrom investeşte aproximativ 32 de milioane de euro într-o campanie de foraj în Marea Neagră în ape de mică adâncime şi va fi operatorul blocului Neptun Deep, în cazul în care Romgaz devine partener în proiectul Neptun Deep, potrivit raportului aferent primului trimestru din 2021. În ceea ce privește proiectul Neptun Deep, OMV Petrom spune că este important ca Legea Offshore să fie modificată.

Sursă foto: Dreamstime