Christina Verchere a fost desemnată CEO și președinte al directoratorului OMV Petrom în cadrul ședinței Consiliului de de Supraveghere, care a avut loc în ianuarie a.c.

Funcția a preluat-o efectiv pe 1 mai 2018, până atunci compania fiind condusă de românca Mariana Gheorghe.

Christina Verchere și-a început cariera în 1993, după finalizarea studiilor în Economie la Universitate Aberdeen, Scoția și a lucrat peste 20 de ani într-una din cele mai mari companii de petrol și gaze, unde a deținut numeroase poziții de conducere, în Marea Britanie, SUA și Canada. Începând din 2014, a ocupat funcția de Președinte regional pentru Asia Pacific, în Jakarta, Indonesia.

La numirea în funcție, ea a declarat că „OMV Petrom este o companie remarcabilă, cu un potențial imens, cu expertiză extinsă și angajați de primă clasă. Sunt încântată să-mi asum această responsabilitate și entuziasmată în ceea ce privește mutarea la București”.

Ea s-a declarat foarte mulțumită de Capitala României și în principal de țara noastră.

“Oamenii de aici sunt calzi și ospitalieri. Am vecini foarte buni”, a declarat, astăzi, Christina Verchere, în prima sa ieșire publică, cu ocazia prezentării rezultatelor financiare ale companiei pe primele șase luni ale anului.

Ea a menționat că s-a mutat în România în urmă cu patru luni, iar în această perioadă a recomandat mai multor persoane, rude și prieteni, să viziteze România. “Chiar acum rudele mele sunt în vizită la mine. Au plecat într-un tur turistic prin România”, a spus noul CEO al OMV Petrom.

Christina Verchere a ținut să menționeze că OMV Petrom este o companie foarte importantă pentru România, fiind cel mai mare contributor la buget, 5 miliarde de lei, fiind contribuții achitate doar în primul semestru al acestui an. “Compania are un potențial foarte mare în ceea ce înseamnă dezvoltarea României. Am vorbit despre proiectul din Marea Neagră, care are un rol major”, a spus Verchere, cu mențiunea că este foarte încântată să lucreze cu oamenii pe care i-a găsit la Petrom, care formează “o echipă extraordinară”.

 

“Când m-am mutat în România am descoperit că este o țară fantastică. Sunt doar 200 de kilometri pe autostradă până la mare sau la munte. Cum să nu îți placă aici?”, a mai spus Christina Verchere.

De când și-a început cariera în insudtria petrolieră Christina Verchere a locuit în Hong Kong, Tokyo, SUA şi Regatul Unit.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, anul trecut, la granițe s-au înregistrat 12,7 milioane de vizitatori străini, dar în hoteluri și pensiuni s-au cazat doar 2,75 milioane de turiști nerezidenți.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică anul trecut au totalizat 12 milioane, cu peste 10% mai mult decât în 2016. Peste trei sferturi din acestea au fost sosirile turiștilor români, în timp ce străinii au reprezentat 22,8% din numărul înregistrărilor la unitățile turistice. Cea mai mare parte a turiștilor străini (74,2%) au fost din Europa, dintre aceștia 85,7% fiind din state membre ale Uniunii Europene.