Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei pentru protecţia concurenţei din Bulgaria (KZK) cele 11 benzinării sunt deţinute în prezent de firmele OMV Bulgaria, Bultrans Oil şi Lite Commerce. Gazprom Neft urmează să achiziţioneze aceste benzinării prin intermediul societăţii NIS Petrol, o subsidiară a companiei sârbeşti Naftna Industrija Srbije, la care Gazprom Neft deţine pachetul majoritar de acţiuni.

Potrivit unui articol publicat în cotidianul bulgar Capital, patru din cele 11 benzinării care urmează să fie preluate de Gazprom Neft sunt deţinute de OMV Bulgaria.

După această achiziţie, reţeaua de bezinării din Bulgaria a Gazprom Neft va ajunge la 35 de unităţi. Obiectivul companiei este să ajungă la 50 de benzinării până la finele acestui an.

Gazprom Neft este prezent şi pe piaţa din România unde în prezent reţeaua Gazprom Neft cuprinde 12 staţii de distribuţie carburanţi. Anul trecut directorul general adjunct de la Gazprom Neft, Kirill Kravchenko, a declarat că Gazprom îşi propune să deţină 50 de benzinării în România până la finalul anului 2013 şi 120 până în 2015, cu o investiţie totală de peste 150 milioane de euro.

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: