Concret, de fiecare data cand vreunul din cunoscutii lui tiriac are probleme cu liftul, „responsabil” este facut fostul mare tenisman. Motivul? tiriac detine o companie profilata pe instalarea si repararea lifturilor – Societatea Romana de Ascensoare (IFMA), fosta Ascensorul. Data fiind reaua faima de care se „bucura” in general lifturile din Romania, Ion tiriac este nevoit sa suporte consecintele intrarii intr-o asemenea afacere. Unde mai pui ca nu orice lift care se strica este furnizat de IFMA?! Insa oamenii s-au obisnuit in ultimele decenii ca atunci cand se defecteaza liftul sa injure Ascensorul. Adica tocmai stramosul companiei lui tiriac. Cunoscutul om de afaceri sufera prea putin de pe urma bascaliei prietenilor, pentru ca vanzarile de lifturi ale companiei, de anul acesta, au inceput sa urce.

Antena 1 a pus mana pe vila Stejarul

Ministerul Turismului a hotarat ca cea mai ravnita vila din statiunea Neptun, Vila Stejarul A+B, sa nu se mai vanda. Ea va ramane cu titlul de vila de protocol. Insa in aceasta vila nu locuiesc, deocamdata, oaspetii ministrului Agathon, ci persoane importante din televiziunea lui Dan Voiculescu. Pentru aceasta vara, SC Neptun Olimp a inchiriat vila Antenei 1. In schimbul chiriei pe care trebuia sa o plateasca, se pare ca Antena 1 va oferi minute bune de publicitate Ministerului Turismului. In luna mai, la prima licitatie cu strigare organizata de Ministerul Turismului, vila Stejarul A+B fusese adjudecata de omul de afaceri Victor Alexandru Baldescu, pentru suma de 41,7 miliarde de lei, bani care pana la urma nu au mai fost platiti.

Hackerul de la WC

Baiatul bronzat care incaseaza taxa de intrare la cea mai solicitata toaleta publica din Vama Veche nu este ceea ce pare a fi. Asa spune el, si nu pentru ca l-ai fi intrebat ceva, ci pentru ca probabil pareai dispus sa il asculti. Astfel, vei mai petrece cateva minute bune in fata toaletei, timp in care vei afla ca bonurile de intrare la WC sunt „facute pe laptop. Mi-a luat sefa laptop si scot in fiecare zi alte bonuri, care au un anumit cod”, marturiseste tanarul. „Intr-o zi, am aruncat din greseala stampila pentru bilete la gunoi. Cand m-am dus sa o caut, n-šam mai gasit-o, si mi-am dat seama ca o furase cineva de la corturi ca sa falsifice bonuri. De atunci le fac pe laptop.” Povestea ar fi mult mai lunga, dar, daca dai semne de nerabdare, te invoieste binevoitor: „Iti mai spun cand iesi de la WC.” si totusi nu se poate abtine sa nu adauge: „si sa stii ca eu sunt hacker pe Internet. Daca ai nevoie vreodata de ceva, sa vii la mine!”

Da o bere si te duc

Acesta pare sa fie principiul de lucru al taximetristilor de la companiile Cobalcescu si Cristaxi care asteapta clienti in fata Garii de Nord. Vorba vine, asteapta clienti. Caci daca se apropie clientul, impovarat de bagaje si chinuit de multele ore de mers cu trenul, el va avea surpriza de a fi expediat fara pic de rusine. soferii intreaba mai intai „unde mergeti?” si, daca nu le convine destinatia, paseaza pe client urmatorului coleg de breasla. La un moment dat, enervat la culme, cineva intreaba un taximetrist: „Dumneavoastra unde doriti sa mergeti? Poate se potriveste cu destinatia mea!” Enervat de repros, acesta raspunde: „Unde da omul o bere in plus, acolo merg. si daca stau, stau pe banii mei!”.

De la Nasu un Mercedes pentru Madalin Voicu

Apropiat al puterii indiferent daca a fost vorba de vremea lui Nicolae Ceausescu sau de aceea a lui Ion Iliescu, Madalin Voicu, fiul nu mai putin celebrului violonist-dirijor Ion Voicu, are parte si de prieteni cumsecade. Recent, pentru ca a implinit 50 de ani, o varsta venerabila, Madalin a primit de la Florin Calinescu, Gheorghe Florea si alti cativa oameni de afaceri importanti un Mercedes ultimul timp in valoare de aproape 50.000 de dolari. Probabil ca pretul masinii a tinut cont de varsta implinita de aparatorul cauzei rromilor. si pentru ca printre hobby-urile lui Voicu junior se numara si ghiulul de la degetul mic, se spune ca Madalin s-a mai ales si cu un inel cu safire care pica bine la emisiunea lui Dan Diaconescu sau la de 3xFemeie.