Scurt circuit pe email-ul presedintelui
Dorind sa fie in pas cu lumea civilizata, Presedintia Romaniei si-a reinnoit aspectul virtual, adresa site-ului www.presidency.ro avand de curand o noua prezentare. Cea mai noua si interesanta facilitate pe care o ofera utilizatorilor acest site este posibilitatea de a trimite un mail personal presedintelui Constantinescu. O initiativa laudabila, insa ciudat este ca in momentul in care cetateanul doreste sa comunice doleantele sau poate aprecierile sale presedintelui si da un click pe casuta postala menita sa duca sub privirea primului om al tarii mesajul sau, conexiunea sa la Internet este automat blocata si utilizatorul este deconectat.

Capcana pentru orbi la Metrorex
In urma cu cateva saptamani, a fost anuntata, cu surle si trambite, realizarea de catre Metrorex si Grupul Ana a doua trasee speciale pentru nevazatori, in statia de metrou Piata Unirii 2. Un pavaj special indica drumul, de la intrarea in statie pana pe peron. In dreptul scarilor au fost amplasate marcaje speciale care avertizau apropierea acestora. Totusi, pe unul dintre cele doua trasee a aparut un obstacol nesemnalizat in nici un fel. Una dintre usile de acces prin care trece culoarul pentru nevazatori a fost inchisa. Orbii care au incredere si utilizeaza traseul pe care George Copos a dat cateva mii de dolari, isi vor sparge capul in usa de tabla care a fost inchisa de functionarii de la Metrou.

„Saracii” se plimba in limuzine
Radiodifuziunea Romana este, conform directorilor sai, una dintre cele mai sarace institutii. Lamentarile de genul „nu avem echipamente”, „tehnologia este veche”, „vrem studiouri digitale”, „nu avem bani de investitii” sunt justificate de problemele reale cu care se confrunta respectiva institutie. Managerii sunt, dupa cum se vede, foarte stresati de situatia radiodifuziunii. Si pentru ca cei din conducere sa se relaxeze macar in scurtele drumuri de acasa la serviciu, in fata cladirii de pe General Berthelot a aparut un parc de cateva zeci de masini Leganza, Nubira si Cielo, avand numarul „ROR”. O investitie foarte eficienta. Probabil, confortul noilor masini va stimula creativitatea directorilor care vor gasi, astfel, solutiile si fondurile necesare retehnologizarii.

Dosarele lui Grecea vor fi la mare preT In campania electorala
De cand a fost adus la conducerea Departamentului de Control al Guvernului si pana la demiterea sa, Ovidiu Grecea a fost tinta multor tipuri de acuzatii. Cele mai multe insa sustineau acelasi lucru: faptul ca toate actiunile de control intreprinse de DCG sunt doar razbunari politice. Ovidiu Grecea neaga cu vehementa aceste acuzatii, sustinand ca declansarea tuturor verificarilor operate de DCG nu a avut drept scop actiuni revansarde politice. Dar acelasi Ovidiu Grecea trage un semnal de alarma.
Dosarele intocmite de DCG vor servi in campania electorala la inlaturarea adversarilor politici. Cui anume? Grecea spune ca dosarele vor fi folosite fie in aparare, fie pentru atac, in functie de persoanele implicate”.

Ziarisii de la Prima au parte de surprize neplacute
Printre datornicii la bugetul asigurarilor de sanatate se numara si postul de televiziune Prima TV, care are de platit suma de 4 miliarde lei. Reporterii acestui post au aflat cu stupoare ca, desi li se opreste din salariu respectiva contributie, ei nu pot beneficia de asistenta medicala gratuita, intrucat patronul lor nu a virat fondurile la casa de asigurari.

Graffiti isi scoate clientul in fata
Cat de importanti sunt clientii pentru o agentie de publicitate o dovedeste si imensul panou publicitar Cosmorom instalat chiar in fata sediului agentiei de publicitate Graffiti/BBDO. Amuzant este faptul ca agentia nu are vreo firma instalata la intrare. Din aceasta ipostaza intelegem ca agentia prefera sa ramana in anonimat pe Turnescu din Bucuresti, strada aflata in imediata apropiere a Palatului Cotroceni, si sa-l prezinte trecatorilor pe clientul sau.

PD a cautat inlocuitor pentru Babiuc la restaurant
La inceputul saptamanii trecute, sediul de o seara al „statului major” al PD a fost restaurantul bucurestean cu specific romanesc Golden Blitz. Capii Partidului Democrat au sarbatorit, probabil, victoria de moment in razboiul declaratiilor, revenita lui Traian Basescu, dupa ce acesta a aruncat cu „sageti veninoase” la adresa PNL si a presedintelui Constantinescu. Probabil ca in compania tambalului si violonistilor, a copanelor de pui la ceaun si a vinurilor romanesti, liderii democrati, triumfatori, au pus la cale si pasii urmatori, respectiv preluarea MApN de la Babiuc si transmiterea mandatului catre Sorin Frunzaverde.

Prietenii lui Sarbu au trecere
Protestul Senatului Uniunii Teatrelor din Romania fata de concursul organizat de Primaria Capitalei, in urma caruia Calin Mocanu, un apropiat al trustului Media Pro, a fost numit in functia de director al Teatrului „Tandarica”, a ramas fara ecou. Aceeasi soarta au avut si cele cateva articole aparute prin presa, care semnalau reusita lui Calin Mocanu in fata unui contracandidat stralucit in persoana regizorului Cristian Pepino. Coincidenta este ca din comisia care a evaluat calitatile manageriale ale concurentilor au facut parte Florin Calinescu si Stelian Nistor, figuri celebre de la ProTV. Despre performantele manageriale ale lui Calin Mocanu nu ne putem pronunta. In schimb, dupa aproape un an de cand este directorul Teatrului Mic, Florin Calinescu nu a dovedit ca merita sa ocupe locul pe care l-a castigat (tot prin concurs) de la Primarie. In ultimele cinci luni, cu exceptia spectacolului „Sonata fantomelor”, la Teatrul Mic au lipsit premierele si, in plus, doua spectacole proiectate au esuat de la primele repetitii.