Finantele au ajuns sa ia impozit pe masa si cazare
„Ministerul Finantelor aplica incorect impozitul pe venitul global”, sustin la unison reprezentantii sindicatelor din turism. Din cauza fiscalitatii impovaratoare, salariile din turism sunt mici, veniturile brute situandu-se intre doua si patru milioane lei pe luna. Asa ca angajatii sezonieri de pe litoral primesc, pe langa salariu, cazare si masa in hotelul la care lucreaza. In ce consta inventia Ministerului Finantelor? Angajatii vor fi obligati sa achite impozit nu pentru doua milioane lei brut, salariul trecut pe hartie, ci pentru opt milioane lei brut (salariul plus contravaloarea cazarii si meselor). Sindicatele protesteaza zadarnic.

Si pompierii iau foc
Joi seara, pe la orele 23.00, pe podul Grant din Bucuresti, o masina de pompieri lasa o dara de fum si scantei in urma de ziceai ca e plina cu artificii. Viteza dubei era atat de mare, incat n-am putut sa mai notam numarul masinii. Este posibil ca temperatura crescuta de saptamana trecuta sa fi avut efecte nefaste si asupra pompierilor. Dupa ce au stins incendii peste tot, pompierii s-au incendiat singuri.

Vizele raman, totusi, o problema
Patronii unei firme mijlocii din Bucuresti s-au hotarat sa cumpere o casa in Franta. Au negociat pe Internet cu un proprietar de pe malurile Senei si s-au hotarat sa se duca la fata locului sa vada pe ce dau banii. Au primit invitatia de la partenerul francez si au depus actele necesare la Ambasada. In afara de toate documentele cerute de reprezentantii francezi, acestia au dorit si o declaratie scrisa a francezului care dorea sa vanda imobilul. Le-a fost trimisa si respectiva confirmare. Functionarii de la Ambasada nu s-au multumit cu atat. Au dorit si un inscris de la notarul francez. Patronii romani il asteapta si pe acesta, dar i-a cam apucat lehamitea. Ei nu pot sa inteleaga cum tot felul de personaje dubioase obtin viza, iar ei care se vor duce sa-si lase banii in Franta nu sunt acceptati.

Artificiile au dat alarma in cartierul Herastrau
De ziua nationala a SUA, marea petrecere desfasurata pe 4 iulie in Parcul Herastrau a fost acompaniata de alarmele autoturismelor din cartierul Primaverii si Aviatorilor. Efectul secundar al jocurilor de artificii oferite cu darnicie in seara zilei de 4 iulie a constat in declansarea sistemelor de alarma la autoturismele aflate in cartierele marginase Parcului Herastrau. Celor care nu au reusit sa opreasca la timp dispozitivele buclucase, sarbatoarea le-a descarcat bateriile, in timp ce pe vecinii lor i-a tinut treji pana spre dimineata.

Basescu spala strazile in onoarea generalilor
Mare surpriza mare la sfarsitul saptamanii trecute pe bulevardul Decebal. La fel si pe Magheru. Utilajele companiilor de salubritate Rosal si REBU spalau strazile, si inca cu detergent. Sa fie de vina caldura excesiva, sa fie noul primar, cine stie? Oricum, 300 de ministri parlamentari si militari care, coincidenta, au fost in aceste zile la Bucuresti au plecat cu o imagine frumoasa a Romaniei.

Partid crestin-democrat, cauta sponsorizari
Alianta Nationala Crestin Democrata (ANCD), partidul condus de Victor Ciorbea, se pregateste serios de alegeri. Pe site-ul ANCD de pe Internet, partidul si-a facut publice cu scrupulozitate conturile in care asteapta donatii. Nici o moneda nu a fost uitata. Sunt bine primiti de crestin-democrati atat yenii japonezi, cat si dolarii australieni. Este greu de spus cat de multi sponsori se vor inghesui sa umple conturile. Oricum,
ANCD si-a facut datoria.

Lupta crancena pentru Siderca
Banca Comerciala Romana (BCR) a cerut si a obtinut la Tribunalul Calarasi inceperea procedurii de faliment la societatea comerciala Siderca din Calarasi. BCR a creditat Siderca cu sume importante, dar firma din Calarasi nu a mai avut posibilitatea sa ramburseze banii la scadenta. Dar hotararea tribunalului de a incepe procedurile de lichidare vine intr-un moment nepotrivit. Firma Siderca este inclusa si in programul lansat de Ministerul Finantelor, cunoscut sub titulatura generica de „creante contra actiuni”. Astfel, societatea de valori mobiliare TVM cauta un cumparator pentru Siderca, iar banii urmeaza sa ajunga la bugetul de stat pentru a acoperi datoriile firmei din Calarasi. De altfel, o firma indiana si-a manifestat dorinta de a cumpara Siderca si, mai mult, firma este interesata si de rafinaria Petromidia Navodari.