Isarescu nu ne doreste sa devenim albanezi
Prezent la colocviul cu tema „Inflatia – prognoza si realitate”, prim-ministrul Mugur Isarescu a fost tinta itrebarilor ziaristilor care au dorit sa afle previziunile premierului legate de nivelul de viata al rominului la sfirsit de an. Lui Mugur Isarescu i-au fost prezentate statistici care arata ca Rominia „sta” mai rau decit Bulgaria, Albania sau Bosnia-Hertegovina. Rugat sa comenteze aceste date, Isarescu a spus doar ca „eu n-as dori sa traiesc i Albania, i Bosnia sau i Bulgaria si nici dumneavoastra nu va doresc acest lucru”.

Un card miraculos
Ce faci cind te afli la Baia Mare fara bani, dar cu un card BancPost i buzunar? Nimic mai simplu: te duci la cel mai apropiat bancomat si scoti suma necesara. Cum coincidenta face ca sediul BancPost sa fie la doi pasi de Hotelul Mara, lucrurile par sa fie o joaca de copil. Ajuns la bancomatul din fata bancii, introduci cardul, tastezi datele personale si suma si astepti… Dupa trei-patru icercari nereusite, icerci sa afli, la ghiseul din sediu, ce se itimpla cu bancomatul. O doamna amabila icearca sa te ajute reluind etapele unei extrageri, dar masina de scos bani ramine neclintita. Verdictul functionarei de la ghiseu: cardul e demagnetizat.
Care este isa solutia pentru a face rost de niste bani dintr-un cont de citeva milioane? Dupa o scurta consultare a departamentului specializat de la Bucuresti, apare si solutia: lichidarea cardului. Chiar daca n-ai nevoie de sapte milioane pentru achitarea a citorva nopti de hotel si a unui plin de benzina, esti gata s-o faci si pe asta. Dar, surpriza: cererea de lichidare nu poate fi solutionata decit dupa doua zile lucratoare!
Stupefiat, parasesti sediul bancii cu sufletul otravit, cautind alternative de finantare. Cind, hop, iti iese i fata un bancomat la sediul BRD, de linga prefectura. O icercare i plus nu costa nimic: introduci cardul, tastezi si, miracol, ti se elibereaza cele doua milioane de care aveai nevoie. Undeva acolo sus, Dumnezeu te iubeste.

Lucian Croitoru se fereste de campanie
Saptamina trecuta, ambasadorul american la Bucuresti, James Rosapepe, a prezentat i fata presei concluziile unui studiu privind nivelul birocratiei i Rominia si gradul i care aceasta igreuneaza deschiderea si dezvoltarea itreprinderilor mici si mijlocii. Printre ziaristi s-a strecurat si consilierul primului-ministru, Lucian Croitoru, care a ascultat expunerea si, la un moment dat, a vrut sa intervina i discutie. Nu a facut-o isa, iar la sfirsitul prezentarii studiului a soptit catre cei din jurul sau ca nu vrea ca o eventuala interventie a sa sa fie interpretata drept campanie electorala. A uitat sa spuna isa de a cui campanie electorala putea fi vorba: cea proprie sau cea a premierului Isarescu.

Computerele BRD fac fite, la fel si functionarii
Sistemul informatic este dusmanul BRD filiala Victoria. Sau cel putin aceasta este concluzia pe care clientii bancii au putut-o trage i data de 31 august a.c. Cei veniti sa-si achite ratele erau trimisi frumos acasa daca nu-si stiau pe de rost numarul de cont. Motivul invocat de functionare pentru trimiterea la plimbare a clientilor era defectarea tastaturii computerului i care se afla baza de date. Este adevarat ca numerele de cont ar fi putut fi aflate, cu putina bunavointa din partea personalului bancii, din dosarele de credit pastrate la vedere. Da’ de ce, cind mai simplu este sa flituiesti clientii, unde mai pui ca o faci pe banii lor?!

Oportunistii dau tircoale PDSR-ului
in luna ianuarie a anului 1997, cind PDSR abia intrase i Opozitie, Ion Iliescu si-a serbat ca de obicei ziua de nume. Pe vremea aceea, partidul condus de Iliescu nu era la fel de sus i sondaje precum este astazi si din cauza acestui fapt presedintele PDSR a fost onorat doar de vreo duzina de invitati care au dorit sa-i fie alaturi. Vremurile s-au schimbat, si PDSR a iceput sa urce i sondaje. in vara acestui an a fost rindul lui Adrian Nastase, un lider de marca al PDSR-ului, sa-si serbeze ziua de nastere. Spre dosebire de Ion Iliescu, Nastase a fost nevoit sa stringa miinile celor care au venit sa-l felicite timp de trei ore. De unde se vede ca cu cit creste PDSR-ul i sondaje, cu atit creste si numarul oportunistilor.