Vești proaste pentru acești români. PNL a luat o decizie de ultim moment. Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Ludovic Orban. Potrivit acestuia, liberalii au decis în Biroul Politic să susțină adoptarea legii prin care se senatorii și deputații urmează să rămână fără pensiile speciale.

Totodată, fostul premier al țării a mai subliniat faptul că atunci când se va introduce acest proiect de lege în dezbaterea Camerelor reunite ale Parlamentului, PNL va vota ”pentru”.

”Partidul Național Liberal a decis în unanimitate în biroul politic, am luat această decizie ca să nu mai existe niciun dubiu, susținerea proiectului de lege care modifică statutul deputaților și senatorilor prin care se desființează pensiile speciale ale parlamentarilor.

Deci noi vom vota când se va introduce în dezbaterea Camerelor reunite, acest proiect de lege, noi vom vota pentru”, a declarat Orban.

PNL și USR vor eliminarea pensiilor speciale

Totodată, liderul PNL a mai precizat că partidul a înaintat un proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale încă din legislatura trecută și că există inclusiv un proiect depus de USR-PLUS, însă care a fost ținut în ”sertare” de PSD.

”Cel care a introdus pensiile speciale pentru parlamentari, ca aproape toate pensiile speciale, a fost PSD când a avut majoritate parlamentară. Partidul Național Liberal a votat împotriva modificării legii privind statutul senatorilor și deputaților.” – a mai spus liderul PNL.

UDMR-ul dorește și el eliminarea pensiilor speciale. Vicepremierul Kelemen Hunor a precizat miercuri că UDMR doreşte eliminarea tuturor pensiilor speciale, nu doar pentru o categorie de salariaţi.

“Nu există ”în special pentru parlamentari” şi ”în special pentru alţii”. Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă toţi suntem egali, ori nu eliminăm nimic. Deci, noi suntem pentru a elimina toate pensiile speciale”, a declarat Kelemen Hunor.

Acesta a fost întrebat ce opinie are în privinţa pensiilor magistraţilor, în condiţiile în care există o decizie a Curţii Constituţionale pe această temă. Liderul UDMR a pledat pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale și a precizat că o altă soluție ar repreznta o bătaie de joc a banilor publici.

“Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă există decizii ale CCR pentru mai multe categorii, ori stabilim un plafon pentru toate pensiile speciale, ori ne batem joc de noi înşine şi de banii publici”, a arătat vicepremierul.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu