Începe ridicarea mașinilor în Capitală! Cât plătești să o recuperezi

Problema locurilor de parcare din Capitală este un veche, cu toate că edilii de sector promit că vor face mai multe. Așadar, șoferii care parchează neregulamentar mașina, riscă ridicarea acestora în Sectoarele 3 și 6. Acest lucru se aplică pentru cei care blochează căile de acces sau trecerile de pietoni.

În Sectorul 4 al Capitalei, șoferii trebuie să fie foarte atenți unde parchează autovehiculul deoarece s-ar putea trezi cu roțile blocate. Acest lucru se aplică pentru cei care își lasă mașina pe bulevardele mari sau care nu plătesc parcarea.

În prezent, angajații Direcției Parcări au o aplicație pe care o folosesc pentru a afla autovehiculul parcat ilegal, după scanarea numerelor de înmatriculare. Până la finalul anului, însă, Primăria a anunțat că va achiziționa o cameră de supraveghere care va putea scana în viteză plăcuțele.

Taxa pentru parcările din Sectorul 4 al Capitalei sunt de 1 sau 2 lei pe oră, suma putând fi plătită prin sms sau aplicație.

Câți bani scoți din buzunar dacă nu ești atent unde parchezi?

În cazul în care ai parcat neregulamentar, trebuie să te aștepți să scoți niște bani din buzunar pentru a putea refolosi automobilul.

Deblocarea roților este, în prima etapă, 50 de lei. Suma crește cu 50 de lei de fiecare dată când parchezi neregulamentar, putând ajunge până la 250 de lei.

În Sectorul 3, suma pentru recuperarea mașinii ridicate este de 500 de lei, în timp ce în Sectorul 6 este de 530 de lei.

În Sectorul 5 sunt ridicate doar mașinile abandonate, iar în Sectorul 2 primesc amendă doar șoferii care parchează pe trotuare sau pe spațiul verde.

Ce se întâmplă în Sectorul 1?

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că mașinile parcate neregulamentar urmează să fie ridicate și depozitate în zona Odăi, după centura Capitalei.

Aceasta a mai spus că șoferii se vor chinui să își recupereze mașinile, subliniind că amenda pe care aceștia o vor plăti este în funcție de numărul de zile în care mașina a stat depozitată. Cu toate acestea, Clotilde Armand spune că pentru o singură zi de ”ședere” amenda este în jur de 600 de lei.