Prinţesa a marcat pentru totdeauna istoria modei, la fel ca alte personalităţi ale căror ţinute au ajuns să fie la fel de legendare ca şi proprietarele lor. De la clasica rochie neagră a actriţei Audrey Hepburn la vaporoasa ţinută albă a celebrei Marilyn Monroe, trecând prin taioarele primei doamne Jackie Kennedy, toate au creat un stil care a fost apoi copiat. Lady Diana a făcut parte din aceste femei. La fiecare ieşire, ţinutele ei erau studiate cu lupa, mama prinţilor William şi Harry neavând dreptul să greşească în vestimentaţie.

Pentru a omagia stilul unic al prinţesei Diana, casa Kerry Taylor a decis să scoată la licitaţie zece din cele mai frumoase rochii ale prinţesei inimilor. Printre acestea, una din cele mai celebre este rochia de catifea albastru închis creată de Victor Edelstein, pe care Lady Di a purtat-o la un dineu oficial la Casa Albă, organizat în onoarea lui Charles şi a ei pe 9 noiembrie 1985, la care a dansat cu John Travolta. Rochia a fost adjudecată cu 240.000 de lire de un cumpărător britanic, cu puţin sub preţul maxim estimat de 300.000 lire. Rochia neagră, sobră, cu bretele, purtată de Diana la o recepţie de la Palatul Versailles, în 1994, face şi ea parte din ţinutele propuse la licitaţie.

Valoarea totală a acestei colecţii unice – cumpărate în 1997 de Maureen Rorech Dunkel, femeie de afaceri americană, în cadrul unei acţiuni de strângere de fonduri pentru cauzele umanitare susţinute de prinţesa Diana – fusese estimată la aproape 694.000 euro. În 2011, Maureen Rorech Dunkel, care avea 14 rochii, a fost nevoită să le scoată la vânzare, după ce ajunsese în faliment. Însă s-au vândut doar patru. ‘Fără îndoială este ultima oară că cele zece rochii care i-au aparţinut Dianei vor fi împreună, pentru că, după licitaţie, ele vor fi poate împrăştiate în toată lumea’, a declarat purtătorul de cuvânt al casei Kerry Taylor.

Întreaga colecţie s-a vândut la licitaţia de la Londra cu peste 800.000 de lire (1,2 milioane de dolari), arată AP.
Sursa: Agerpres