Francezii au închiriat opt etaje din prima clădire a proiectului Green Court Bucharest, dezvoltat de compania suedeză Skanska şi amplasat lângă pasajul Pipera, zonă considerată noul centru de afaceri al Bucureştiului. Orange urmează să plătească anual pe chirie în jur de 2,4 mil. euro, ţinând cont de o chirie medie de 15 euro/mp/lună, specifică zonei.

„Am realizat mutarea într-un timp record, de circa şapte luni. Această clădire oferă o suprafaţă pe angajat mai mare decât în vechile sedii şi ne ajută să facem o economie de circa 8%, în principal din consumul de energie. Majoritatea angajaţilor au fost mutaţi din Iride şi nu au fost probleme de adaptare la noua locaţie, dimpotrivă, în Iride existau probleme cu traficul, pe care aici nu le avem“, a declarat Diego Martinez Lopez, directorul financiar al Orange România.

Suprafaţa pe angajat în clădirea din Green Court este de 8,4 mp. Anterior, peste 1.000 dintre angajaţii care s-au mutat în noul sediu lucrau în Iride Business Park, din apropierea staţiei de metrou Pipera. Proprietarii Iride, fondul austriac Immofinanz, au demarat la finalul anului trecut un proces de extindere şi de renovare a parcului de afaceri. Austriecii intenţionează să demoleze o parte din vechile clădiri.

Orange şi-a mutat şi cei 600 de angajaţi care lucrau în Giuleşti, într-o clădire de birouri de 3.400 mp pe cinci etaje. În prezent, Orange România are împărţiti angajaţii în Green Court (1.630), Europe House (600 de angajaţi), iar restul sunt în sediile din Timişoara şi Cluj-Napoca, plus cei din showroom-urile companiei din fiecare oraş al ţării.

Clădirea Green Court, care face parte dintr-un complex ce va dispune de trei clădiri similare, a fost cumpărată anul trecut de Globalworth, compania omului de afaceri Ioannis Papalekas, pentru suma de 44 mil. euro.

Te-ar putea interesa și: