Revista CAPITAL a acordat 11 trofee, cinci dintre ele fiind rezervate companiilor care activează în sectoarele cu cea mai mare importanţă în economie: industrie, agricultură, sectorul financiar, servicii și comerț.

Cele mai bune companii din industrie:

Premiul 1: Oracle România

În ultimii trei ani, Oracle România a fost desemnată “cel mai dorit angajator”. Doar in ultimele 12 luni, personalul companiei a crescut cu aproximativ 1.000 de salariați.  Prezentă de 20 de ani în România, compania a început, din 2004, dezvoltarea centrelor de servicii partajate şi de tehnologie. 

”Mă bucur foarte mult pentru această recunoaștere. Am plecat cu 100 de oameni, iar acum suntem vreo 4.300. Ne-am dus și la Iași, urmăm centrele universitare. În compania noastră se vorbesc 27 de limbi străine nativ, avem o întreagă paletă de activități profesionale. Vreau să laud învățământul românesc, avem străini din Vestul Europei sau din Statele Unite care vin în România și își continuă carierele”, a declarat Sorin Mândruțescu, country leader Oracle România, în cadrul evenimentului. Trofeul i-a fost înmânat de către ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru (foto dreapta).

Premiul 2: Irum Reghin

Este unul dintre puținii producători de tractoare și utilaje agricole din România,  cea mai importantă realizare a companiei din 2015 fiind inaugurarea centrului de cercetare și dezvoltare, o investiție de peste 12 milioane de lei. Irum a reușit deja perfomanța de a fabrica un tractor 100% românesc.

”Suntem onorați că eforturile depuse de noi de a dezvolta produse românesti, în ultimii ani, sunt apreciate. Sperăm ca și pe viitor să reușim să dezvoltăm produse care să reprezinte cu brio industria româneasca pe plan extern”, a declarat Andrei Oltean, director de Dezvoltare în cadrul Grupului MAVI Prod – IRUM din Reghin, la ridicarea premiului.

Premiul 3: Siniat România

În ultimii cinci ani, de la achiziția divizei de gips de la Lafarge, compania a avut o dezvoltare continuă pe plan local. De exemplu, anul trecut a inaugurat o nouă unitate de producție la Turceni, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro. Este parte a grupului belgian Etex, și anume producătorul de soluţii bazate pe gips-carton. 

”Este o supriză pentru mine să primesc acest premiu. Ne încurajează să facem și mai multe lucruri. Grupul din care fac parte își propune să investească mai mult în România, sper ca acest premiu să accelereze puțin procesul investițional. Le mulțumesc și colegilor, ei au fost cei care au contribuit ca premiul să fie posibil, ei au lucrat la această investiție, ei au depus mai mult efort decât mine. Le mulțumesc și celor care ne-au votat. Multumesc, de asemenea, mediului de busienss care ne dă ocazia să facem business în România”, a declarat Andrei Popa, director comercial Siniat România.

Organizarea Galei Premiilor Capital pentru “Excelenţă în Afaceri” a fost posibilă cu ajutorul partenerilor noștri: Carrefour Romania, IIB- The Institute for Independent Business, Cristim, Erbasu SA, Astra Vagoane Calatori SA, BMW GROUP România, Schlumberger, Beckers, Le Chateau, Mara Mura.