Gafă uriașă făcută de Nicușor Dan! A pus Capitala în pericol, lăsând practic orașul fără centru legal de decizie.

Dan și-a delegat în mod greșit atribuțiile în perioada în care a fost bolnav de Covid-19.

Gafă uriașă făcută de Nicușor Dan! Documente esențiale, lovite de nulitate

Bugetul Capitalei este nul și ilegal. De asemenea, toate documentele semnate în perioada în care Nicușor Dan a fost în carantină din cauza SARS-CoV-2, sunt nule.

Astfel, în perioada în care Nicușor Dan se afla în carantină, și-a predat atribuțiile de primar general city managerului.

Prefectura Municipiului București i-a anunțat însă pe cei din Primăria Capitalei că acesta este un lucru ilegal și neconform cu legislația în vigoare.

Și asta pentru că, în momentul în care primarul general și-a preluat mandatul, trebuia să stabilească cine este viceprimarul 1 și viceprimarul 2, astfel încât atribuțiile să fie predate către primul viceprimar.

Acest lucru nu s-a întâmplat, ci se va întâmpla chiar în această săptămână, arată antena3.ro.

Lungul drum al bugetului Capitalei către aprobare

Astfel, toate deciziile semnate de city manager în acea perioadă în care Nicușor Dan se afla în carantină, au devenit oficial nule.

Este vorba despre bugetul Capitalei, un buget foarte așteptat, dar extrem de negociat. Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla cu banii deja alocați în acest buget.

Trebuie amintit faptul că bugetul Capitalei s-a aflat pentru o bună perioadă în centrul unor uriașe controverse și aprige desbateri politice.

Consilierii locali ai USR PLUS au decis inițial să nu susțină bugetul propus de Nicușor Dan, stârnind nemulțumirea acestuia.

Iată că, după ce bugetul a fost în sfârșit aprobat, el a fost lovit de nulitate, în urma inabilității Primarului General.

În cele din urmă, Consiliul General al Municipiului București a adoptat bugetul Capitalei, într-o ședință extraordinară convocată de primarul general Nicușor Dan, după ce acesta a ajuns la o înțelegere cu consilierii USR PLUS.

Din bugetul Capitalei au fost taiate aproximativ 1,1 miliarde de lei atât de la capitolul venituri, cât și de la capitolul cheltuieli, după ce consilierii USR PLUS au reclamat că bugetul este supraestimat.

Astfel, bugetul Capitalei este în sumă de 5,8 miliarde de lei, iar cu tot cu instituțiile subordonate, credite și fonduri europene ar urma să ajungă la aproximativ 8 miliarde de lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea.