Raluca Turcan, ținta unui val de critici și ironii pe pagina sa de Facebook

Raluca Turcan a scris în postarea respectivă că „istoria consemnează” astăzi „naşterea baronului Samuel von Brukenthal”, un „sibian care zi de zi ne este exemplu.”

„Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

În momentul de față, postarea respectivă a fost modificată în urma comentariilor iar urarea a fost ștearsă din mesajul Ralucăi Turcan.

Reacția Ralucăi Turcan

„Sunt nevoită să fac câteva precizări acum, cu întârziere, pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanța timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească.

Așadar, Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie.  Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc.

Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet.  Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România.
Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie.

Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu același nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00.

PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA! Lor, “La Mulți Ani” cu executare!”

Raluca Turcan trebuie să se retragă! Petiție depusă împotriva ministrului

Anterior, omul de afaceri Ciprian Faraon a respins candidatura ministrului Muncii pentru funcția de președinte al organizației județene PNL Sibiu. Totodată, acesta a lansat și acuzații grave la adresa ministrului.

„Am primit pe e-mail adresa de respingere a candidaturii mele. Se invocă o excludere din 2018, care statutar nu a existat. Regret lipsa de fair-play politic a doamnei Turcan, în mod obligatoriu ma voi adresa forurilor superioare interne, dar și instanței de judecată. Teama de competiție spune multe despre un candidat, fie el și cu notorietate națională.

Am convingerea că voi câștiga contestația, atât la nivel intern, cât și în instanță. Voi continua să îmi fac campanie până la pronunțarea deciziilor forurilor superioare și a instanței, considerându-mă un candidat eligibil“, a anunțat acesta.

Totodată, omul de afaceri a mai intitulat între timp și o petiție online prin care dorește retragerea Ralucăi Turcan. Petiția este intitulată „Retragerea candidaturii doamnei Raluca Turcan de la președinția organizației județene PNL Sibiu“, prin care acesta speră să ajungă la rezultatul dorit.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca