Raluca Turcan este pusă într-o situație fără precedent. În cursul zilei de luni, cu doar o oră înaintea termenului limită de înregistrare a dosarelor, în cursa pentru funcția de președinte al organizației județene Sibiu, a apărut și omul de afaceri Ciprian Faraon.

Totuși, Comisia de Desfășurare și Organizare a Alegerilor din cadrul Organizației Județene Sibiu a decis să-i invalideze candidatura.

În acest context, omul de afaceri a răbufnit. El a vorbit despre candidatura Ralucăi Turcan, despre care spune că este ”un abuz și o rușine. Totodată, Ciprian Faraon a spus și motivul pentru care el a fost exclus.

El a adăugat că teama competiției se resimte în cursa pentru conducerea Organizației Județene Sibiu și se va adresa forurilor superioare interne în legătură cu acest aspect.

Petiție pentru retragerea Ralucăi Turcan

„Am primit pe e-mail adresa de respingere a candidaturii mele. Se invocă o excludere din 2018, care statutar nu a existat. Regret lipsa de fair-play politic a doamnei Turcan, în mod obligatoriu ma voi adresa forurilor superioare interne, dar și instanței de judecată. Teama de competiție spune multe despre un candidat, fie el și cu notorietate națională.

Am convingerea că voi câștiga contestația, atât la nivel intern, cât și în instanță. Voi continua să îmi fac campanie până la pronunțarea deciziilor forurilor superioare și a instanței, considerându-mă un candidat eligibil“, a anunțat acesta.

Totodată, omul de afaceri a mai intitulat între timp și o petiție online prin care dorește retragerea Ralucăi Turcan. Petiția este intitulată  „Retragerea candidaturii doamnei Raluca Turcan de la președinția organizației județene PNL Sibiu“, prin care acesta speră să ajungă la rezultatul dorit.

„Doresc prin această petiție să reușim să măsurăm credibilitatea politică a doamnei Turcan în rândul simpatizanților PNL Sibiu, a membrilor acestuia, dar și a comunității sibiene care se dorește a fi implicată“, a conchis Faraon.