Niște bancnote puse recent în circulație au fost tipărite greșit. Pe milioane de hârtii apare un cuvânt scris greșit. Greșeala monumentală a fost descoperită abia după jumătate de an.

Bancnotele de 50 de dolari australieni au fost tipărite greșit. Este o gafă monumentală a Băncii Centrale Australiene. Gafa este una uriașă deoarece un cuvânt dintr-un citat mai lung al primei femei care a devenit membru al Parlamentului din Australia.

Conform BBC, pe bancnotele de 50 de dolari australieni apare un citat al lui Edith Cowan, prima femeie membru al parlamentului australian. ”Este o mare responsabilitate să fiu singura femeie aici și vreau să evidențiez necesitatea ca și alte femei să ajungă aici”. Cuvântul “responsibility”, care înseamnă responsabilitate, a fost scris greșit, fără un ”i”, respectiv “responsibilty”.

Banca Centrală a Australiei (BCA) și-a asumat greșeala. Conform băncii, această gafă va fi remediată la viitorul lot de bancnote care vor fi tipărite. Bancnota de 50 de dolari este foarte des folosită în Australia, această hârtie fiind printre cele mai frecvente emise de bancomate.

De la momentul tipăririi, mai exact de la finalul anului trecut, au fost puse în circulație un număr de 46 de milioane de bancnote. Abia după 6 luni această gafă a fost observată cu ajutorul unei lupe.