Luna decembrie este luna cadourilor, iar românii se află în topul clasamentelor atunci când vine vorba de sumele cheltuite pe daruri. Astfel, conform unui sondaj efectuat de Ferratum Grup, ţara noastră se situează pe locul al doilea în topul cheltuielilor din perioada sărbătorilor de iarnă, românii urmând să aloce 31,9% din veniturile lunare, aproximativ 280 euro. În top se mai află Mexicul (34,6%), Spania (29,6%) și Brazilia (28,2%). Deși tot mai mulți planifică în avans și economisesc special pentru Crăciun, există încă persoane ce se îndatorează de dragul familiei și al prietenilor care, un an mai târziu, nici nu își mai amintesc ce cadouri au primit. Astfel, potrivit ING International Survey, un studiu efectuat în 14 țări din Europa, Statele Unite și Australia, românii (cu 27%) se află pe locul trei în topul celor ce nu au apreciat cadourile primite, pe locul întâi fiind Marea Britanie (29%), urmată îndeaproape de Italia (28%).

Pe lista de cadouri a românilor se află hainele, jucăriile, dulciurile și electronicele de consum. Cei care nu au nicio idee de cadou de Crăciun se pot inspira din lista de mai jos şi sigur nu îi vor dezamăgi pe cei dragi.

Apple Watch 3

Apple Watch este cel mai vândut din lume înregistrând vânzări mai mari decât Rolex, Fossil, Omega, Cartier. Cel mai nou model are un senzor de monitorizare a inimii care te va avertiza atunci când ai un puls mare atunci când nu faci efort. De asemenea, va detecta aritmia, adică atunci când inima nu bate cum trebuie. Alte funcţii: GPS, asistentul personal Siri, Bluetooth, Wi-Fi, Altimetru. Preţ: 1.700 lei.

Amazon Echo

 

Deşi boxa inteligentă creată de Amazon nu oferă suport în ţara noastră, utilizatorii pot beneficia de informaţii utile de la asistentul personal Alexa. Se pot seta alarme, se poate asculta muzică sau radio şi se pot juca jocuri. Cei care au becuri inteligente şi termostate Nest, pot controla lumina sau încălzirea prin intermediul comenzilor vocale. Preţ: 900 lei.

Nintendo Switch 

Pentru cei mici, dar nu numai, consola Switch a japonezilor de la Nintendo este o alegere inspirată. Dacă la început japonezii nu făceau faţă cererii pentru Switch, consola se găseşte acum în magazine împreună cu jocul „The Legend of Zelda: Breath of the Wild“. Acesta a câștigat premiul pentru cel mai bun joc video din lume la gala „The Game Awards“. Preţ: 1.600 lei.

eBook Reader Kindle

În urmă cu câţiva ani erau cele mai populare cadouri, însă nici acum nu poţi da greş cu un astfel de gadget. Aceste aparate pot înmagazina mii de cărţi, nu obosesc ochii, iar unele sunt rezistente şi la apă. Autonomia lor este de peste o lună de zile. Preţ: 500 lei

 

Xiaomi Redmi Note 4X

Un telefon care costă sub 1.000 de lei şi are caracteristici de top. Lansat în luna februarie a acestui an, Xiaomi Redmi Note 4X are un ecran de 5,5 inch, procesor de 2,1 GHz, memorie RAM de 4GB şi cameră foto principală de 13 MP. Telefonul este dual SIM. Preţ: 999 lei. 

iRobot Roomba 616

Un cadou util pentru cei care nu au timp să facă curăţenie. Acest aspirator robot se adaptează tuturor tipurilor de pardoseli şi covoare şi are senzori contra căderii de pe scări. Are un coş colector de mare capacitate pentru impurităţi, iar filtrul captează şi cel mai fin praf. Preţ: 1.600 lei.