Mihai Gâdea aruncă bomba. Realizatorul tv de la Antena 3 anunță adevărul despre mișcările făcute de Vlad Voiculescu. Mai exact, potrivit acestuia, Consilierul onorific al ministrului Sănătății, Cosmin Tenie, a fost cel care s-a ocupat de tot, pentru fostul ministru al Sănătății.

„Consilierul onorific al ministrului Sănătății, Cosmin Tenie a luat din centrul de comandă 300 de documente confidenţiale în format Excel pe care le-a înmânat lui Vlad Voiculescu”, a spus Mihai Gâdea, la Antena 3.

În ceea ce privește documentele confidențiale în format Excel preluate de acesta, potrivit realizatorului tv, acestea conțineau date confidențiale cu privire la mai mulți pacienți din spitale. Transferul ar fi fost făcut pe un stick, iar datele ar fi ajuns direct în mâinile fostului ministru al Sănătății.

„Documentele conţin date din mai multe spitale referitoare la pacienţi. Toate aceste informaţii au fost luate de consilierul onorific al ministrului Sănătății, Cosmin Tenie puse pe un stick şi înmânate lui Vlad Voiculescu”, a adăugat Gâdea.

Lovitură pentru Vlad Voiculescu

De menționat este faptul că, în paralel, la doar câteva zile după ce a fost demis din funcția de ministru al Sănătății, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au început cercetările în cazul accesării datelor privind vaccinarea de către Ștefan Voinea, consilierul fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT, a oferit o serie de declarații în acest context. Potrivit acesteia, cercetările privind accesarea datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV), au început și se fac in rem, pentru fapte.

„La acest moment se desfășoară cercetări in rem pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”, a spus procurorul șef Porime, pentru Alephnews.

În același timp, Corpul de control al Prim-Ministrului a făcut verificări cu privire la procesul de transparentizare a datelor privind vaccinarea împotriva Covid-19, demarat de Ministerul Sănătăţii, fiind verificate în cadrul controlului activităţile specifice mai multor instituţii din subordinea Ministerului Sănătăţii şi a celor aflate în subordinea sau coordonarea Guvernului, care au atribuţii legale în privinţa gestionării Platformei naţionale de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19 şi a Registrului Electronic Naţional de Vaccinări (RENV).

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea