Potrivit sursei citate, martori oculari, care au refuzat să-şi dezvăluie identitatea din motive de securitate, au susţinut că protestatarii din Benghazi, al doilea mare oraş din Libia după numărul de locuitori, au prins ‘mercenari africani’ care vorbeau franceza şi care au recunoscut că au primit ordine de la fiul lui Muammar Gaddafi, Khamis, să tragă cu muniţie în demonstranţi. Ei au adăugat că au văzut patru avioane transportând ‘mercenari africani’ care au aterizat pe Aeroportul Internaţional benina, lângă Benghazi.
Website-ul libian www.jeel-libya.net (Libya’s generation), cu sediul în Marea Britanie, a informat anterior că mai multe avioane transportând ‘mercenari africani’ îmbrăcaţi în uniforme ale armatei libiene au aterizat pe aeroportul militar Mitiga, de lângă Tripoli.

În timpul protestelor antiguvernamentale din Benghazi au fost ucise 24 de persoane, potrivit unor surse medicale şi bilanţului unui ziar. Human Rights Watch a raportat că forţele de securitate au ucis cel puţin 84 de persoane în trei zile, inclusiv 35 în Benghazi, vineri.

Regimul lui Gadhafi se confruntă cu proteste care îi cer demisia şi implementarea de reforme democratice, pe fondul revoltelor similare care au condus la îndepărtarea de la putere a liderilor din Egipt şi Tunisia.

După ce oponenţii regimului s-au folosit de Facebook pentru a mobiliza protestele, la fel ca în Egiptul vecin, website-ul reţelei de socializare va fost blocat sâmbătă, iar legăturile la internet înregistrează întreruperi.
SURSA: Agerpres