Gabriela Firea rămâne optimistă! Speră în continuare că va deveni iar primarul general al Capitalei

În ultima vreme, Gabriela Firea, candidatul PSD pentru funcția de primar general al Capitalei, a observat o mulțime de sondaje de opinie. Rezultatele obținute nu o destabilizează deloc.

Ea se bazează, în primul rând, pe cei aproximativ 250.000 de bucureșteni care au votat pentru ea în urmă cu patru ani de zile, chiar dacă a pierdut la o diferență mică față de contracandidatul său. Se bazează pe acești bucureșteni.

Sondajele de opinie arată că peste 70% din cei care l-au votat pe Nicușor Dan pentru funcția de primar general al Capitalei sunt nemulțumiți de el. Ea consideră că această cifră este poate exagerată. Crede că doar 50% dintre ei sunt nemulțumiți din cauza lipsei de investiții din ultimii ani. Capitala are un aspect prost, este murdară, iar străzile sunt pline de gropi.

„Am văzut, sunt foarte multe sondaje de opinie, nu mă destabilizează absolut deloc. Vă spun cu sinceritate de ce. Pentru că mă bazez în primul rând pe bucureștenii care m-au votat acum aproape patru ani de zile, 250.000 de bucureșteni și am pierdut la o diferență mică la nivel de Capitală față de domnul Dan. Calculul meu este cât se poate de simplu, mă bazez pe bucureșteni.

Dacă toți cei care m-au votat data trecută, deși am fost ținta unei campanii furibunde în online, căreia nu am putut să îi fac față fiindcă sincer nici nu mă pricep la așa ceva, noi am crezut că dacă prezint proiectele mari de infrastructură, investițiile în transport, în educație va fi suficient, iată că nu a fost suficient.

Iar din cei care l-au votat pe actualul primar, sondajele spun peste 70%, eu sunt indulgentă spun 50%, hai nu jumătate, 30% sunt nemulțumiți pentru că nu au cum să fie mulțumiți de ultimii ani în care nu s-au făcut investiții, orașul arată prost în marea lui parte, este mizerie, sunt gropi, în parcuri nu poți să mergi”, a zis ea în cadrul unui interviu acordat pentru B1 TV.

Noi acuzații la adresa lui Nicușor Dan

Nicușor Dan spune că parcurile din București arată bine, dar ea ține să-l contrazică. În opinia ei, situația este departe de a fi bună. Recent, a vizitat Parcul Herăstrău. Acolo, malurile sunt într-o stare periculoasă, fiind în pericol de prăbușire, ceea ce reprezintă un risc atât pentru copii, cât și pentru adulți. Aleile sunt crăpate și sunt buruieni peste tot. Situația actuală este inacceptabilă, spune ea.

Înțelege că proiectele mari necesită timp pentru a fi implementate din cauza nevoii de finanțare și a procedurilor de licitație. Totuși, crede că este important să acorde atenție și detaliilor mici, cum ar fi transformarea parcurilor în locuri de frumusețe pentru cetățeni și asigurarea siguranței în școli, inclusiv combaterea vânzării de droguri către elevi și repararea străzilor mari care sunt pline de cratere.

„A spus domnul primar că parcurile arată bine. Am fost în Herăstrău, malurile stau să pice, pericol pentru copii, pericol pentru adulți. Toate aleile crăpate, buruieni peste tot. Nu se poate!

Să spunem că marile proiecte durează pentru că ai nevoie de finanțare mare și ai nevoie de proceduri de licitație care durează 2 ani și eu am lăsat astfel de proiecte, dar dacă nici aceste lucruri mici, să faci din aceste parcuri oaze de frumusețe pentru cetățeni, să ai grijă de siguranța în școli, să nu mai fie peste tot oameni care vând droguri elevilor, să nu lași pe marile bulevarde cratere întregi”, a adăugat ea.

Nicușor Dan
Nicușor Dan (SURSA FOTO: Facebook, Nicușor Dan)