“Am încercat să îmi mențin parteneriatul politic cu domnul Dragnea, dar răspunsul nu a fost același. Explicația a fost aceea că am un procent destul de mare în sondaje, că aș putea fi un pericol politic pentru o candidatura a domniei sale la Palatul Cotroceni. Așa mi-au transmis colegi din partid. I-am garantat domnului Dragnea că nu vreau să candidez la președinția României. Au fost discuții destul de ambigue pentru că efectul nu s-a simțit. Domnia sa a spus mereu public că mă sprijină, dar realitatea este cu totul alta”, a spus Firea în debutul interviului.

Fosta jurnalista a spus că unul dintre motivele sale de supărare este lipsa de susținere pentru proiectele sale la Primăria Capitalei: “Nu îmi permit să muncesc în van. Probabil că se dorea ca Primarul general să fie o figură politică ștearsă. Am avut câteva tentative de a discuta cu domnul Dragnea pentru a-i explica faptul că întregul partid va avea de pierdut dacă nu vom implementa proiectele promise în Capitală.”

Primarul general, Gabriela Firea, a apreciat marţi, la TVR, că o retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea Partidului Social Democrat „ar fi benefică”, în cazul în care liderul PSD nu reuşeşte să îşi schimbe modul de lucru, acela de a se consulta „doar cu două-trei persoane”.

„Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu alţi colegi. Din punctul meu de vedere, da (ar trebui să facă un pas în spate, n.r.). (…) Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu nimeni, nu am cerut acceptul nimănui. Ori schimbă modul de lucru şi renunţă la a se mai consulta doar cu două-trei persoane – multe care nici nu fac parte din Guvern – deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o – dacă poate, ar fi minunat – dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid şi nu atât pentru partid, cât pentru ţară”, a precizat Firea, întrebată fiind dacă Liviu Dragnea ar trebui „să facă un pas în spate”.


Te-ar putea interesa și: