Gabriela Firea spune că PSD a adus 1 miliard de euro fonduri europene nerambursabile în București. Într-un mesaj publicat pe propria de Facebook, social-democrata spune că va militare în continuare pentru acești bani.

Gabriela Firea promite că va milita pentru atragerea de fonduri nerambursabile

Firea promite că va milita pentru atragerea de fonduri nerambursabile și după alegerile din 9 iunie.

„Echipa social-democrată a adus 1 miliard de euro fonduri europene nerambursabile în București. În echipă, alături de colegii noștri din Parlamentul European, putem aduce și mai mult! Acești bani sunt o șansa pentru a face comunitățile, din toată România, mai prietenoase cu oamenii.

Voi milita pentru atragerea de fonduri nerambursabile și după alegerile din 9 iunie, așa cum am făcut în mandatul anterior când primele vizite au fost la Bruxelles, la Parlamentul European”, a scris Firea pe Facebook.

Relația dintre București, România și Uniunea Europeană este esențială

De asemenea, ea a spus că relația dintre București, România și Uniunea Europeană este esențială.

„Relația dintre București, România și Uniunea Europeană este esențială și avem un profit enorm până acum, peste 1 miliard de euro în Capitală și aproape 70 miliarde de euro la nivel național”, a conchis social-democrata.

Candidează din partea PSD pentru al doilea mandat de primar al Bucureștiului

Amintim că Firea candidează din partea PSD pentru al doilea mandat de primar al Bucureștiului. Cu altă ocazie, ea a spus că s-a lovit în primul mandat de reticența oamenilor în privința reușitei că pot fi atrase fonduri europene pentru proiectele mari ale Capitalei.

Potrivit social-democratei, ceea ce părea imposibil pentru mulți a devenit posibil în doar 2 ani. Ea a dat drept exemplu cele 400 de autobuze „prietenoase” cu mediul, dar și cele 130 de autobuze hibrid, autobuze electrice, tramvaie și troleibuze.

„Când am ajuns la Primăria Capitalei, primul lucru mi s-a spus nu avem nici o șansă să obținem fonduri europene, pentru că ne descurcăm cu fonduri locale și guvernamentale și am spus bun, dar acestea nu sunt suficiente, pentru că problemele sunt multe, complexe, structurale. Primele vizite au fost la Bruxelles și ceea ce părea că nu se va întâmpla s-a realizat în 2 ani de zile: peste 1.000.000.000 euro fonduri europene nerambursabile pentru ceea ce au văzut toți cetățenii. Transport public nou, 400 de autobuze prietenoase cu mediul euro șase, 130 de autobuze hibrid, autobuze electrice, tramvaie, troleibuze. Mult discutatele sume pentru rețelele de termoficare. Da, 300 de milioane de euro obținuți de echipa social-democrată la primărie. De asemenea, Stația de Epurare Glina, cel mai mare proiect de mediu din această zonă a Europei aproape 400 de milioane de euro. Arcul de Triumf, reabilitat pe fonduri europene, Observatorul Astronomic”, a declarat Firea.

Candidata PSD a spus și că banii europeni atrași au mers și către personalul medical din spitalele Capitalei care s-au perfecționat cu ajutorul acestor fonduri nerambursabile.

Partidul Social Democrat – Alianta PSD-PNL CMF 41240002