Nicolae Ciucă: Vă dăm voie să dublați scorul la Brașov

Nicolae Ciucă a declarat joi la Brașov că PNL este cea mai puternică forță politică din oraș. Liderul liberalilor a evocat cuvintele lui Dinu Brătianu, considerat unul dintre cei mai vizionari lideri ai PNL, din anul 1949, când acesta a afirmat că „PNL va juca un rol mai important decât trecutul său glorios”.

„PNL e cea mai puternică forţă politică în Braşov. Am crezut că vreţi să spuneţi că dublaţi scorul pe Braşov. Asta da se poate. Vă dăm voie. Ziua de 9 mai e o zi cu dublă semnificaţie, este Ziua Europei, şi desigur este ziua în care începem campania electorală. Ziua Europei ne duce cu gândul la unul dintre cei mai vizionari lideri ai PNL, la Dinu Brătianu, care în ianuarie 1949, înainte să fi fost arestat de către regimul comunist, de altfel este arestat în 1950 şi moare la trei-patru luni în închisoare de la Sighet. Dar în 1949 scria în felul următor: România, cea mai luminată ţară din estul Europei va juca un rol foarte important în relaţiile internaţionale economice şi politice ale Europei Unite. 1949, iar pentru ţară spunea, în plan intern, că România trebuie să chezăşuiască libertatea individuală şi iniţiativa particulară în toate domeniile. Referindu-se la Partidul Naţional Liberal a zis – PNL va juca un rol mai important decât trecutul lui glorios. Acesta este viitorul PNL prevăzut de Dinu Brătianu în 1949”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi, la evenimentul de lansare a candidaţilor din judeţul Braşov pentru alegerile locale.

Nicolae Ciucă a afirmat că trebuie combătută dezinformarea prin care se spune că România plăteşte mai mult decât primeşte.

„Este complet de neadevărat. 65 miliarde de euro în România de când am devenit membru al UE”, a precizat liderul PNL.

PNL este considerat cel mai proeuropean partid

La același eveniment, Nicolae Ciucă a afirmat că în România, PNL este considerat cel mai proeuropean partid, deoarece a înțeles cu adevărat virtuțile de a fi membru al Uniunii Europene, avantajele și modul în care statutul de membru poate fi folosit pentru a aduce beneficii României în ceea ce privește finanțarea și oportunitățile deschise de către Uniunea Europeană.

Nicolae Ciucă a menționat necesitatea de a discuta și de a explica oamenilor aceste aspecte, evidențiind că în România au intrat în țară, la sfârșitul anului 2023, 92 de miliarde de euro, iar în prezent această sumă a ajuns la 95 de miliarde de euro. Din acești 95 de miliarde de euro, România și-a plătit statutul de membru cu 1% din PIB, echivalentul a 30 de miliarde de euro, lăsând în țară un sold de 65 de miliarde de euro. De asemenea, a subliniat că de la aderarea la Uniunea Europeană, în țară au intrat peste 120 de miliarde de euro prin investiții străine, iar sumele trimise de românii din diaspora depășesc 100 de miliarde de euro.

El a menționat că aceste cifre sunt importante în discuțiile despre Ziua Europei sau despre statutul României ca membră a Uniunii Europene. În plus, a evidențiat că PIB-ul raportat la puterea de cumpărare față de media europeană a crescut de la 40% la 78% anul trecut, iar există șanse să depășească 90% până în 2030.

El le-a mai transmis liberalilor că trebuie să vorbească şi să le explice aceste cifre cetăţenilor pentru a combate dezinformarea potrivit căreia România plăteşte mai mult decât primeşte.

„Trebuie să vorbim şi să îi facem pe cetăţenii români să înţeleagă şi să combatem toată această dezinformare prin care se spune că România plăteşte mai mult decât primeşte. Este complet de neadevărat. 65 miliarde de euro în România de când am devenit membru al UE. Tot de când am devenit membru al UE, în ţara noastră au intrat, prin investiţii străine directe, 115 miliarde euro”, a conchis Ciucă.