Într-un interviu acordat lui Lucian Mândruţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre o posibilitate de neconceput în urmă cu câteva zile: aceea de a nu mai candida pentru un nou mandat în fruntea Bucureştiului.

Vorbind despre faptul că tot mai multe voci cer anularea tuturor taxelor în Capitală sau reducerea cuantumului pentru amenzi, iar premierul Orban insistă pentru scoaterea gardurilor care protejează liniile de tramvai, ceea ce ar crea “debandadă” şi “haos”, Gabriela Firea a fost întrebată: “De ce ai vrea să fii primarul unor astfel de oameni?”

Primarul general a răspuns că mai are timp să se gândească, având în vedere că alegerile sunt la sfârşitul lui iunie, dând de înţeles chiar că s-ar putea retrage până atunci: “Bineînţeles, se poate întâmpla orice”, scrie digi24.ro.

Pe cine ar putea miza PSD în locul Gabrielei Firea?

Este o întrebare la care deocamdată este greu de răspuns, mai ales că Firea şi-a tot anunţat ferm intenţia de a candida, iar posibilitatea ca ea să renunţe la cursă ar lua PSD pe nepregătite.

Totuşi, există persoane în PSD care în mod sigur ar fi interesate de postura de edil al Capitalei şi ar fi chiar trecute deja prin experienţa votului primit de la bucureşteni. Este vorba despre doi dintre primarii de sector: Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, şi Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Un fragment din interviul acordat de Gabriela Firea

Gabriela Firea: Mi-a spus cineva: „Tu ia măsura asta, pentru că este foarte bună pentru oraș, vei pierde alegerile, dar vei rămâne erou”. OK, mergem pe această variantă.

Lucian Mîndruță: Asta am zis eu, asta am zis chiar eu!

Gabriela Firea: Bun, ok. Facem ceea ce se face în Europa, eu pierd alegerile, vine Nicușor Dan și anulează proiectul.

Lucian Mîndruță: Dar dacă un om curajos, care va face lucruri în București…

Gabriela Firea: Categoric le pierd! Mă uitam și aseară la televizor, 90 la sută din discuții erau acestea: că trebuie anulate toate taxele, trebuie să se reducă cuantumul pentru amenzi, pentru parcare neregulamentară în centru, trebuie să reducem tariful pentru apă…

Lucian Mîndruță: Am văzut. Și trebuie scoase și gardurile de pe lângă tramvaie.

Gabriela Firea: Și premierul Orban vrea să spună să scoatem gardurile care protejează linia de tramvai, debandadă, haos, adică ne place haosul, dar nu recunoaștem. Cetățeanul nostru, stăpânul nostru, dacă asta se dorește.

Lucian Mîndruță: Acum vreau să te întreb, de ce ai vrea să fii primarul unor astfel de oameni?

Gabriela Firea: Păi mă mai gândesc, mai am timp. Alegerile vor fi la sfârșitul lui iunie.

Lucian Mîndruță: Adică te poți retrage până atunci?

Gabriela Firea: Bineînțeles, se poate întâmpla orice. Pentru că și eu sunt foarte afectată de acest dublu limbaj.