Gabriela Firea, nou atac la adresa lui Nicușor Dan

Gabriela Firea și-a început ziua de miercuri, 22 noiembrie, cu un nou atac la adresa lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Potrivit spuselor ei, „s-a ales praful de încă o promisiune electorală de acum trei ani, încă una dintr-o listă lungă de minciuni a primarului general” al Capitalei. „Trenul Metropolitan rămâne doar o poză frumos colorată și niște grafice menite doar să le ia ochii bucureștenilor”, acuză ea.

Se pare că, până acum, „nici o companie nu s-a înscris să realizeze studiul de fezabilitate pentru proiectul de suflet al primarului general, iar licitația a fost anulată chiar de Primăria Capitalei. Au trecut aproape trei luni de când procedura a fost oprită și nu a fost reluată. Nimeni nu a avut curajul să se înscrie în această licitație și să realizeze studiul de fezabilitate. Nici măcar firmele de casă sau apropiate grupului de interese care-l susține pe Nicușor Dan nu au vrut să ia bănuții, așa cum au făcut-o în alte licitații organizate în ultimii trei ani de Primăria Bucureștiului.”

În București, nu poate exista un tren urban

Gabriela Firea le-a reamintit oamenilor promisiunile făcute de Nicușor Dan în timpul campaniei sale din 2020. În acel an, le-a zis alegătorilor „că pentru trenul metropolitan are nevoie un singur mandat pentru a se ajunge de la prima hârtie până la prima călătorie”.

Conform ei, în București, nu poate funcționa un tren urban pentru că „o mare parte dintre șine nu mai există sau traseele propuse trec pe sub blocuri, case și chiar mall-uri.”.

„Nu vreau să creadă cineva că sunt împotriva unui proiect care poate reduce timpul petrecut în trafic. Din contra, susțin orice proiect de mobilitate urbană, dar nu pot crede poze și minciuni.

Un tren urban este excelent în teorie, dar în București nu putea fi pus în practică proiectul așa cum l-a „desenat” Nicușor Dan și echipa sa. Motivul este unul simplu: o mare parte dintre șine nu mai există sau traseele propuse trec pe sub blocuri, case și chiar mall-uri.

Au arătat asta chiar reportajele jurnaliștilor care au fost pe traseele propuse în proiect. Pas cu pas, lista promisiunilor electorale ale lui Nicușor Dan se subțiază, iar rezultatele nu se văd. Minciunile ies la suprafață, iar bucureștenii văd că au fost duși de nas”, a scris, miercuri, Gabriela Firea pe contul ei de Facebook.