În opinia primarului Gabriela Firea, Premierul este în război cu oamenii de cultură și cu tinerii din București. Aceasta a scris pe pagina sa de Facebook că bugetele investite în spitale, infrastructură, şcoli, transport public în comun, proiecte sociale sunt „risipă” pentru Ludovic Orban. De asemenea, Firea îl compară pe Orban cu Liviu Dragnea, fostul lider al PSD.

„25% din PIB-ul Romaniei este asigurat de bucuresteni. Se intoarce de la guvern, prin MF, doar 0,6%. Infim! Consideram ca 1,5% ar fi un procent mic dar ar mai acoperi, cat de cat, nevoia de investitii in modernizarea Capitalei.

Pentru bucuresteni, Orban=Dragnea!

Bugetele investite in spitale, infrastructura, scoli, transport public in comun, proiecte sociale.. toate sunt “risipa” pentru Domnul Prim Ministru! Neimportante, fata de o suma uriasa, platita unei firme private din Fondul de rezerva! Cu celeritate!

Dl Orban este in razboi cu oamenii de cultura si cu tinerii din Bucuresti. Altfel, nu ar pomeni la orice iesire publica despre evenimentele culturale si cele dedicate tinerilor – oricum, o suma infima, fata de celelalte domenii strategice.

Domnule Ludovic, ce vreti, de fapt? Ca fostul PD, fuzionat cu PNL, sa inchidem toate teatrele, muzeele, scolile de arta si centrele culturale din Capitala? Cred ca ar trebui sa spuneti direct, fara metafore, sa stie toata lumea!”