Primarul General, Gabriela Firea, a declarat marți că lupta internă din PSD cu privire la desemnarea candidatului partidului pentru alegerile prezidențiale a fost o competiție cu final așteptat.

Dat fiind că organizațiile din țară ale PSD au dorit ca președintele partidului să fie și candidatul la alegerile prezidențiale, Firea spune că nu s-a creat o masă critică pentru ea, care să îi asigure succesul candidaturii interne, așa că s-a retras din cursă.

”Am participat la o competiție preliminară. Am fost mai mulți. Având în vedere că nu s-a creat acea masă critică, mi s-a părut normal ca să anunț că mă retrag din această cursă care avea final așteptat. Vom face campanie electorală și vom susține candidatul. Dacă nu suntem de acord, înseamnă că ne poziționăm în afara partidului și nimeni nu ne ține cu forța.

În afară de sondaje, există și alte criterii: susținerea organizațiilor. Dacă ele și-au asumat un procent, e normal să nu mai creezi alte tipuri de dezbateri. Trebuie să respecți opinia majoritară. E ca la olimpiadă: ai câștigat, continuă, ai pierdut, continuă.

Procentul care va fi asumat de fiecare organizație trebuie să fie aprobat de noi. Plus, atmosfera politică și ce scor s-a luat la europarlamentare. ”, a spus Gabriela Firea.