"Am răspuns la citaţia doamnei procuror de caz. Am răspuns întrebărilor pe care mi le-a adresat şi acum s-a încheiat această declaraţie şi nu am nimic să spun în plus faţă de ce am declarat în aprilie 2014", a declarat Gabriela Firea, la ieşire din sediul Parchetului.

Avocatul acesteia, Lucian Bolcaş, a spus că urmează ca şi Traian Băsescu să fie audiat de procurori, iar următorii paşi procedurali sunt 'instanţa şi puşcăria'.

Audierea Gabrielei Firea vine după ce pe 30 decembrie 2014 procurorii au redeschis ancheta în acest caz, anchetă ce fusese suspendată ca urmare a imunităţii fostului preşedinte Traian Băsescu.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe şeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În data de 18 aprilie 2014, Parchetul General a anunţat că a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în legătură cu plângerea penală depusă de senatoarea Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece preşedintele se bucură de imunitate.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: