Dezvoltatorul a început în octombrie anul trecut construcţia noului cartier Belvedere Residences, din zona de birouri Aurel Vlaicu, şi are ca termen de finalizare a primelor două imobile cu 238 de apartamente începutul lui 2018, potrivit Coldwell Banker Romania, agentul principal de vânzări al proiectului. Până acum a vândut 85% din această primă etapă, al cărei cost de dezvoltare este estimat la 16,75 mil. euro. În total, Belvedere Residences este prevăzut să includă 1.556 de apartamente, împărţite în 13 blocuri. Construcţia ansamblului este asigurată de Bog’Art.

„Vom vinde, cu siguranță, în întregime prima fază din Belvedere Residences până la momentul livrării”, a declarat Viorel Mohorea, project manager Belvedere Residences din partea Coldwell Banker România.

Prima fază a Belvedere Residences include mai multe tipuri de apartamente, de la studiouri duble (53 de metri pătrați suprafață construită) cu prețuri pornind de la 49.300 de euro + 5% TVA, apartamente cu două camere (65 de metri pătrați suprafață construită) cu prețuri pornind de la 60.500 de euro + 5% TVA și apartamente cu trei camere (88 de metri pătrați suprafață construită) cu prețuri pornind de la 79.000 de euro + 5% TVA.

Proiectul este dezvoltat prin firma Belvedere Development, deţinută în totalitate de offshore-ul Bladon Enterprises, unul dintre vehiculele prin care omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi partenerul său Radu Dimofte îşi desfăşoară, de regulă, investiţiile imobiliare din Bucureşti.

Belvedere Residences va fi amplasat pe strada Fabrica de Glucoză, care urmează a fi lărgită pentru a prelua traficul de pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, atunci când ea va intra în Capitală.

Proiectul lui Gabriel Popoviciu beneficiază de cea mai activă piaţă de birouri din România, unde lucrează circa 40.000 de corporatişti.

În ultima ediţie a Top 300 Capital, averea lui Gabriel Popoviciu a fost estimată la 340-360 mil. euro, în stagnare faţă de anul anterior. Cel mai important activ al investitorului este mallul Băneasa Shopping City.