DNA a solicitat încuviinţarea începerii urmăririi penale împotriva senatorului Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, acuzat de abuz în serviciu pentru folosirea coloanelor oficiale.

Votul a fost secret, iar pentru încuviinţarea solicitării Justiţiei a fost nevoie de votul majorităţii celor prezenţi, în condiţiile de cvorum. PNL şi PSD au anunţat că votează în favoarea cererii procurorilor.

"Procedându-se la numărarea voturilor exprimate de către senatori, prin vot secret cu bile, asupra solicitării Parchetului de pe lângă ÎCCJ în vederea cererii de urmărire penală a dlui. Gabriel Oprea s-a constatat că numărul total al votanţilor a fost 133, din care voturi "pentru" 102, voturi "contra" 30, un vot anulat. Ca urmare a faptului că în urma votului exprimat a fost întrunit votul majorităţii senatorilor prezenţi, Senatul adoptă proiectul de hotărâre prin care cere urmărirea penală a dlui. Gabriel Oprea pentru faptele ce fac obiectul dosarului nr. 905/P/2015 al DNA, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată în procesul verbal întocmit de comisia de numărare a voturilor."

Te-ar putea interesa și: