Wintershall Noordzee B.V  a încredințat recent Grupului Servicii Petroliere (GSP) deținut în procent majoritar de Gabriel Comănescu, prin grupul Upetrom, două contracte de foraj și instalații conducte submarine în Marea Nordului.
Wintershall Noordzee B.V. este localizată în Rijswijk şi este subsidiara companiei Germane  Wintershall Holding GmbH (cea mai mare companie din Germania), membră a BASF group. Compania germană este liderul mondial în domeniul chimic cu o cifră de afaceri anuală de peste 70 de miliarde de euro.
Primul contract vizează platforma GSP Saturn, localizată la ora actuală pe platforma continentală a Tunisiei. Aceasta va fi relocată pentru a realiza forări în baza unui contract pe termen lung, mai întâi în Olanda. GSP Saturn este programat să înceapă forări în mai 2012. Înţelegerea cu Wintershall Noordzee B.V are la bază un contract iniţial pe 12 luni. Platforma a fost renovată şi extinsă recent.

Companiei GSP i-a fost încredințat un nou contract în Marea Nordului, pentru montarea de conducte subacvatice. Acesta este al doilea contarct încredințat companiei de Wintershall Noordzee B.V.
Contractul va fi executat de GSP Falcon, care va transporta instalații și conducte subacvatice cu diametrul de 10 inch pe o distanță de 30 de km pe platforma continentală  olandeză din Marea Nordului.

GSP Falcon își va începe activitatea în iunie 2012 și, după realizarea documentației, va demara operațiunile de montare a conductelor. Producția va fi relocată de pe actuala platformă Q4-C și va realiza o cnexiune submarină cu conducta de 10 inch care realizează în prezent legătura dintre platform Q8_A cu orașul Ijmuiden.
Stuart Oakley, noul CEO al GSP, a declarat că acest contract marchează pătrunderea companiei româneşti în Marea Nordului, care se alătură acum pieţelor existente, Marea Neagră, Mediterana, Federaţia Rusă şi Mexic. Birourile noastre din Rotterdam and Aberdeen anticipăm o creştere a cotei noastre de piaţă şi sperăm că vom adduce active adiţionale pentru a răspunde cererii din Marea Nordului.