Badea are o experiență de peste 20 de ani în industria de securitate, fiind activ atât ca manager și specialist, dar și ca investitor în acest domeniu.
El este, în același timp, preşedintele Asociației Române a Industriei de Securitate din România, pe care o conduce încă de la înființare (2001). De asemenea, este membru al ASIS International (American Society for Industrial Security) și reprezintă industria de profil din țara noastră în cadrul CoESS (Confederation of European Security Services).

Printre priorităţile noului preşedinte al FSS se regăsesc: îmbunătățirea mediului de afaceri în domeniul securității private, creșterea prestigiului industriei de securitate, care este și un contribuitor activ la siguranța publică şi promovarea dialogului între cei implicați în industria de securitate privată, respectiv asociații și organizații profesionale, asociații ale consumatorilor de servicii de securitate, autorități publice, sindicate, organizații internaționale, se arată într-un comunicat al FSS.

Federaţia Serviciilor de Securitate a fost constituită în anul 2009, prin unificarea Patronatului Serviciilor de Securitate (PSS), Asociaţiei Române a Industriei de Securitate (ARIS) şi Asociaţiei Române pentru Tehnica de Securitate (ARTS). FSS este organizaţia reprezentativă din domeniul securităţii private din România, de curând intrând în rândurile sale şi Asociația Profesională a Companiilor de Securitate (APCS).