"Referitor la transferul acţiunilor ELCEN (din proprietatea statului în cea a Municipiului Bucureşti – n.r.) aşteptăm ca până la sfârşitul lunii martie să avem hotărârea de guvern aprobată în aşa fel încât să trecem la etapa de fuziune a ELCEN cu RADET-ul astfel încât, estimăm noi, în luna noiembrie să avem toate documentele necesare pentru fuziune", a spus Adrian Cristea la un forum despre energia termică.

Acesta a arătat că, în ceea ce priveşte procesul de reorganizare a RADET Bucureşti în societate comercială, s-au făcut paşi importanţi şi speră ca acesta să fie finalizată până în luna iunie anul curent ţinând cont şi de problemele de patrimoniu care au apărut.

Adrian Cristea a declarat că din estimările avute investiţiile necesare în sistemul integrat sunt de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

ELCEN a fost înfiinţată pe 18 decembrie 2002, că filială a SC Termoelectrica SA, prin reorganizarea acestei societăţi comerciale. În prezent, Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, este acţionarul majoritar al ELCEN, deţinând 97,51% din titlurile companiei.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din Capitală (90%) şi din ţară (40%). Societatea asigură şi 4,8% din energia electrică produsă la nivel naţional.AGERPRES