Producătorii de mezeluri Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group au anunţat astăzi semnarea acordurilor de fuziune a operaţiunilor celor două companii, în forma unui joint venture, în România şi teritorii învecinate care includ Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Ucraina şi Turcia.

Acest joint venture va crea cea mai mare companie de pe piaţa produselor din carne procesată din România, cu o cotă de piaţă cumulată de peste 16% şi o cifră de afaceri care depăşeşte 120 milioane de euro. În timp ce România va rămâne principala piaţă de desfacere, noul joint venture intenţionează să îşi dezvolte prezenţa şi în zona Europei de Sud-Est.

Caroli Foods Group, noua companie

Acordul dintre Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group urmăreşte dezvoltarea eficientă a noii companii, prin utilizarea avantajelor competitive şi a resurselor celor două afaceri, precum şi crearea de valoare adăugată. Noul joint-venture va opera sub denumirea de Caroli Foods Group.

Acţiunile noii companii vor fi deţinute în proporţie de 51% de către Caroli Foods Group şi de 49% de către Campofrio Food Group, care a achiziţionat un pachet de acţiuni în numerar pentru a deţine această participaţie în cadrul noului joint venture.

Tranzacţia aşteaptă acordul Concurenţei

Noul grup va avea un consiliu director format din 5 membri, reprezentanţi ai  Caroli Foods şi Campofrio, care va fi prezidat  de Talal El-Solh. Haluk Akdemir, în prezent CEO al Caroli Foods, va deveni Chief Executive Officer al noului joint venture.

Tranzacţia este supusă aprobării de către Consiliul Concurenţei şi altor proceduri care constituie o practică uzuală pentru acest tip de tranzacţii.

Caroli Foods este unul dintre liderii pieţei de mezeluri din România, ocupând locul doi. Grupul produce cinci mărci de mezeluri: Gourmet, Caroli, Maestro, Sissi (franciză) şi Primo Familia. Campofrio Food Group este liderul pieţei de produse procesate din carne din Europa şi un important jucător global în domeniu. Compania are peste 250 milioane de consumatori şi vânzări de 1.846 milioane euro în 2009.