Rafale de vânt de peste 150 km/h

Marea Britanie și Germania s-au confruntat cu rafale de vânt care treceau de 150 km/oră. Din această cauză cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața, relatează știrileprotv.ro.

Același vât puternic a făcut victime și în Polonia. Două persoane au murit iar alte două au fost rănite după ce vântul puternic a a avariat acoperişul unei case dintr-o staţiune de schi din Munţii Tatra.

Piloții au avut o zi de foc

Piloții avioanele care trebuiau să aterizeze pe aeroportul din Varșovia au întâmpinat probleme în menţinerea stabilitătii aparatelor de zbor.

Pe aeroportul din Munchen, condiţiile meteo nefavorabile au dus la anularea a peste 400 de zboruri. În plus, furtuna Sabina, care a lovit Germania cu puterea unui uragan, a determinat căile ferate germane să întrerupă complet circulaţia în landul Bavaria.

„Acest lucru s-a aplicat apoi și traficului regional în Renania de Nord-Westfalia. Motivele de siguranță au fost cruciale pentru această decizie, întrucât am dorit să evităm cu orice preț ca trenurile cu pasageri să rămână blocate pe şine. În mare parte, am reușit să evităm astfel de situații”, a declarat Achim Stauss, purtător de cuvânt al Căilor ferate germane.

Vânt de peste 180 km/h în Cehia

În Cehia situația este puțin mai gravă. Din cauza rafalelor de vânt care au depășit 180 km/h mai mulți copaci au fost doborâți, fiind necesară intervenția mai multor echipe de intervenție. În plus, foarte mulţi arbori au căzut peste maşini, distrugându-le complet. Stâlpii de înaltă tensiune au fost şi ei puşi la pământ de vântul năpraznic. Drept urmare, peste 280.000 de locuințe au rămas fără curent electric.

20.000 de locuințe fără energie electrică în Marea Britanie

„Împărțim curentul electric. Jumătate dintre noi avem energie electrică, iar cealaltă jumătate nu are, așa că împrumutăm unii de la alţii. Împărțim încărcătoarele de telefon, fierbem apă pentru unii oameni, încercăm să menţinem spiritul comunitar pe care îl avem aici în Mytholmroyd”, spune o persoană afectată de furtună.