Milioane de persoane erau blocate în aeroporturi după anularea luni a peste 2.100 de zboruri şi întârzierea altor 3.700, scrie AFP. Perturbările cele mai importante au fost semnalate la Chicago, unde vântul puternic şi grindina au obligat peste 1.200 de avioane să rămână la sol, potrivit FlightAware.

Pentru Alabama (sud-est) au fost emise avertizări de producere de tornade, fenomen rar iarna, a declarat Michael Leseney, meteorolog la serviciul de prognoză AccuWeather.

Pentru sud-vestul statului Wisconsin şi sud-estul Minnesota, ambele din zona Midwest, a fost anunţat un strat de zăpadă de aproximativ 30 de cm, iar în Iowa, Nebraska şi Missouri ninsoarea era deja prezentă. În schimb, în estul Missouri şi sudul Illinois, din aceeaşi regiune, serviciul naţional de meteorologie a avertizat asupra continuării riscului de inundaţii, care au provocat deja 13 morţi în weekendul trecut.

Candidaţii pentru cursa internă a Partidului Republican pentru Casa Albă guvernatorul Chris Christie şi senatorul Marco Rubio şi-au anulat evenimentele electorale din statul Iowa (Midwest) din cauza intemperiilor.

Rafalele puternice de vânt şi furtunile de gheaţă au lovit şi Oklahoma (sud), afectând alimentarea cu energie electrică a 54.000 de consumatori, presa locală menţionând că este vorba de peste 100.000 de oameni care nu au energie electrică.

Întreruperi la alimentarea cu energie electrică au fost înregistrate luni şi în statul vecin Texas, lovit de tornade în weekendul trecut, unde 11 persoane au murit şi 1.600 de locuinţe şi structuri au fost grav afectate.AGERPRES