Peste 1.000 de telefoane mobile iPhone sunt furate în fiecare zi în Marea Britanie, iar presa britanică se întreabă dacă cei de la Apple nu ar putea face mai mult pentru o opri acest fenomen. Motivul evident pentru care terminalele iPhone sunt cele mai furate este că hoţii obţin cei mai mulţi bani pe ele. Nu contează dacă telefonul este spart în momentul în care este furat deoarece acesta poate fi schimbat, dacă este în garanţie, cu unul nou în magazinele Apple. De aici şi supărarea englezilor. Aceştia acuză compania Apple că încurajează hoţii, neverificând într-o bază de date dacă telefonul care se doreşte a fi schimbat a fost furat.

Londonezii se confruntă cu aproximativ 170 de furturi de iPhone-uri pe zi, o metodă foarte populară la ora actuală fiind tâlhărirea oamenilor aflaţi în mers, pe stradă, de către hoţi pe biciclete, potrivit cifrelor furnizate de Scotland Yard.

Potrivit datelor Scotland Yard, în intervalul aprilie – septembrie, au fost sesizate 28.800 de furturi de iPhone-uri, acestea reprezentând aproximativ jumătate din numărul total de telefoane mobile furate în capitala Marii Britanii – 56.680, adică 337 pe zi , relatează The Evening Standard. Tendinţa este întâlnită şi în SUA, la New York, unde numărul de furturi de iPhone-uri şi iPad-uri creşte cu 40%, potrivit Poliţiei. Aici, poliţiştii înregistrează aparatele achiziţionate, numele cumpărătorilor şi datele lor de contact. La Londra, poliţiştii au primit iPad-uri cu aplicaţii de reperare prin satelit a aparatelor furate, pentru recuperarea acestora, scrie Mediafax.

  <iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/oNkZEV6YGBM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>