Frigul lovește România! Vremea se schimbă brusc. Prognoza meteo ANM

Meteorologii anunță cum va fi vremea în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), iarna își va face simțită prezența, subliniind că o masă de aer polar se va extinde peste România.

De luni, mai spun meteorologii, temperaturile vor scădea, astfel încât cele minime se vor situa între 0 – 7 grade Celsius. În depresiuni, temperaturile minime vor fi și mai scăzute.

Vremea în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie

Duminică, românii vor avea parte de o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, temperaturile maxime atingând și 17 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 1-11 grade Celsius, anunță ANM.

Cerul va fi mai mult noros în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare partea a Transilvaniei și Oltenia, în timp ce aria ploilor se va extinde și ea.

În cea ce privește vremea la munte, vor apărea ninsori și lapoviță la altitudini mari, în timp ce, izolat, cantitățile de apă vor depăși 10-20 l/mp.

Cerul va fi temporar noros în restul teritoriului, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse îndeosebi în a doua parte a intervalului.

Românii vor avea parte de vânt slab și moderat, acesta intensificându-se pe crestele montane, în special cele ale Carpaţilor Meridionali, unde se vor atinge viteze de 80-100 km/h, dar temporar şi la viteze mai mici şi în vestul şi sud-estul teritoriului. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

Iarna își face simțită prezența de luni, spun meteorologii, care adaugă că și în zilele următoare vremea va fi destul de rece. De asemenea, temperaturile nu vor crește prea mult nici în timpul zilei, românii având parte și de intensificări ale vântului.

În ceea ce privește ziua de 1 decembrie, meteorologii spun că nu sunt semnale de ninsoare în Capitală, însă, cel mai probabil, va ninge la munte unde se va depune și un strat de zăpadă.

Ziua de 1 decembrie va fi destul de rece în București, mai ales de dimineață. Apoi, temperaturile se vor ridica până la 7-8 grade Celsius, spun meteorologii.