Dezvoltatorul de origine spaniolă Gran Via Real Estate a anunțat că finalizează în acest an dezvoltarea fostei platforme Frigocom de la intersecția bulevardului Timișoara cu strada Moinești, ansamblul rezidențial Timișoara 58.

Mai mult de jumătate din acest ansamblu “s-a dat” înainte să fie finalizat.

”Pentru aceste ultime blocuri structura a fost finalizată, închiderile au fost realizate în proporție de 80%, lucrându-se acum la compartimentări interioare, instalații termice, șape și ferestre. Conform ritmului de lucru, estimăm ca livrarea se va face în trimestrul trei al acestui an”, explică Ana Maria Nemțanu, Sales & Marketing Director, Gran Via România, adăugând: ”Din cele 300 de apartamente, 60% au fost deja pre-contractate, cu o medie lunară de vânzări de 20 de unități.”

Paradoxal, cele mai căutate apartamente au fost cele mai scumpe, cele de 3 camere, ale căror prețuri sunt în jur de 85.000 de euro.

Proiectul Timișoara 58 a fost dezvoltat începând din 2013, în patru faze de construcție, pe un teren în suprafață de 32.000 mp (fosta platformă industrială Frigocom) totalizând o investiție de 45 milioane de euro în achiziția terenului, infrastructură, 7 blocuri și diverse facilități precum locuri de parcare, alei de circulație sau loc de joacă destinat locatarilor.

Acum, compania are în lucru ultima fază a proiectului, două blocuri cu 300 de apartamente, totalizând o investiție în construcție de 18 milioane de euro.

Până anul trecut au fost livrate 500 de apartamente, urmând ca după finalizarea ultimei faze, întreaga comunitate să numere 800 de unități