Fraudele împotriva guvernului federal, în special declaraţiile false de impozit care permit rambursări nejustificate, precum şi declaraţiile false de asigurare medicală pentru cei mai nevoiaşi şi pentru vârstnici "sunt cel puţin de două ori mai mari" decât profitul realizat de piaţa drogurilor, se menţionează în raport.

Folosirea internetului pentru furtul de identitate a crescut amploarea şi impactul acestor escrocherii, a subliniat Trezoreria, fără a o oferi şi cifre privind această evoluţie.

Numai traficul de droguri a generat circa 64 de miliarde de dolari anual bani lichizi, o mare parte din stupefiante trecând prin Mexic, adaugă documentul.

"Banii lichizi, deşi sunt necesari şi omniprezenţi, reprezintă un instrument monetar interschimbabil prin definiţie care nu lasă urme în ceea ce priveşte sursa de provenienţă, proprietarul sau legitimitatea lor", arată raportul.

Un alt raport, care evaluează pentru prima dată riscurile de finanţare a terorismului, notează că SUA au făcut cu mult mai dificilă posibilitatea ca organizaţiile teroriste să folosească sistemul financiar american pentru a colecta şi transfera bani.

SURSA: Agerpres


Te-ar putea interesa și: