Un e-mail care solicită date privind firmele din ţara noastră, transmis în numele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), circulă ilegal pe internet, avertizează instituţia.

Camera de Comerţ şi Industrie a României atenţionează opinia publică şi pe membrii comunităţii de afaceri din România „asupra unei grave substituiri de identitate informatică”.

Informarea CCIR se referă la un e-mail cu subiectul “COMPLETARE DATE FIRMA”, prin care se solicită transmiterea de date privind firmele, trimis aparent de la adresa [email protected]. Mesajul electronic nu a fost trimis de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi de nici o altă entitate a Sistemului Cameral, informează oficialii CCIR.

„Atragem atenţia recipienţilor acestui e-mail sa nu dea, sub nicio formă, curs acestei solicitări. Totodată, dorim să atragem atenţia că a răspunde la o astfel de solicitare poate să pericliteze securitatea sistemelor informatice”, se arată în informarea transmisă de instituţie. Camera de Comerţ şi Industrie urmează să formuleze o plângere penală împotriva celor care au iniţiat şi trimis respectivul e-mail.