Valoarea IPO, prin care compania a accesat arena de tranzacționare, este de 15 milioane de euro. La doar câteva săptămâni de la listare, oferta a înregistrat creșteri de peste 0,7% din valoarea inițială de tranzacționare, au anunţat reprezentanţii companiei. Planul investitorilor este de a plasa 50 mil. euro în achiziţii şi dezvoltare de noi proprietăţi în România în 2018, după ce a investit în ultimii doi ani peste 20 mil. euro pe piaţa imobiliară locală.

Pe lângă proprietățile existente în portofoliu, compania plănuiește o serie de noi achiziții care vizează terenuri și clădiri situate în zonele de lux ale Bucureștiului.

“Apartenența Hagag Development Europe la Hagag Group Israel este un excelent punct de pornire pentru toți investitorii de origine israeliană care sunt interesați de proiectele pe care le dezvoltăm în Romania. Portofoliul nostru este în continuă expansiune, iar pentru a livra proiecte premium este necesar să avem acces la cât mai multe resurse materiale”, a declarat Yitzhak Hagag, președintele Hagag Group Israel.

Conducerea companiei nu exclude, ca plan de viitor, listarea Hagag Development Europe în cadrul altor Burse de Valori de pe teritoriul Europei și nu numai.

În primăvara acestui an, investitorul a cumpărat două clădiri din centrul Bucureştiului, Victoriei 109 (fostul sediu Petrom) şi Victoriei 139, şi un teren de peste 3 hectare lângă pădurea Pipera, pentru care a plătit în total 20 mil. euro, potrivit informaţiilor transmise de companie.

Investiţia din această primăvară va fi extinsă până la o sumă de 70 mil. euro, prin consolidarea clădirilor din Victoriei – care prespune o dublare a investiţiei iniţiale – şi dezvoltarea terenului din Pipera, spun reprezentanţii companiei. Investiţia se adaugă fondului de 90 mil. euro rezervat construcţiei unui ansamblu rezidenţial localizat pe malul lacului Pipera din Voluntari, anunţat recent.

Ansamblul H Pipera Lake va avea cinci blocuri cu şapte etaje şi un total de 390 de apartamente. Primele apartamente, a căror suprafeţe variază între 55 mp şi 97 mp, vor fi finalizate în a doua jumătate a anului 2019, potrivit planurilor investitorului. Demararea lucrărilor de construcţie este planificată pentru primăvara acestui an.

 

Întregul ansamblu rezidenţial va număra 1.350 de apartamente de tip studio dublu, două şi trei camere, dispuse în 17 imobile a câte şapte etaje fiecare. H Pipera Lake va fi dezvoltat în trei etape şi va beneficia de 1.600 de locuri de parcare şi de grădini proprii pentru apartamentele de la parter.

Grupul Hagag a intrat în liga mare a investitorilor imobiliar în 2010, când s-a listat pe Bursa de la Tel Aviv. Până acum, grupul a dezvoltat peste 50 de proiecte rezidenţiale şi comerciale în Tel Aviv.  Fraţii Yitzhak şi Eido Hagag s-au dezvoltat prin achiziţia a o serie de investitori israelieni, iar anul trecut a fost unul dintre ofertanţii interesanţi să cumpere Africa Israel Investments, companie care deţine în România mallul AFI Palace Cotroceni.