Dragoș și Adrian Pavăl, frații proprietari ai lanțului de magazine Dedeman, intră pe piața colectării și reciclării deșeurilor de ambalaje, piață care este estimată la 160 de milioane de euro.

Intrarea lor pe piață se face printr-o asociere, nemaiîntâlnită până acum, cu grupul Vrancart, producător de hârtie, carton și ambalaje controlat de SIF Banat-Crișana, dar și cum Somplast, producător de repere din mase plastice, preluat recent de grupul TeraPlast, informează profit.ro.

Sursa anterior menționată va fi derulată prin intermediul Ecorep Group, o companie inființată recent de către producătorul de accesorii și componente de schimb pentru mașini – unelte I.A.M.U. din Blaj, de Rom Paper Brașov, de Vrancart (toți trei controlați de SIF Banat – Crișana), de Somplast Năsăud și de Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială românească.

Ce va face noua companie a fraților Dedeman

Noua compania a fraților Pavăl la opera în domeniul colectării și reciclării deșeurilor reciclabile dar și al transferului de responsabilitate privind deșeurile de ambalaje. Această companie se va alătura celor 13 Organizații care Implementează Obligațiile privind Răspunderea Extinsă a Producatorului (OIREP), licențiate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Reprezentanții grupului Vrancart au declarat, pentru sursa anterior menționată, că Ecorep Group va implementa răspunderea extinsă a producătorilor pentru ambalajele puse pe piață.

„Alături de rețeaua de 20 de centre de colectare la nivel național, operate de Vrancart SA (prin care au fost colectate peste 140.000 tone de deșeuri în anul 2020), de facilitățile de reciclare deținute de Vrancart SA și Rompaper SRL – deșeuri de hârtie și carton – și de Vrancart Recycling – deșeuri de plastic, lemn și sticlă –, Ecorep Group va implementa răspunderea extinsă a producătorilor pentru ambalajele puse pe piață, beneficiind astfel de aportul semnificativ al sinergiilor deja existente în cadrul grupului de firme Vrancart și al partenerilor săi.

Prin înființarea acestei societăți dorim să oferim acționarilor și partenerilor o alternativă integrată a acestui tip de serviciu, o garanție a unui proces efectuat corect și eficient, mărturie fiind atât structura acționarilor societății, cât și eforturile recunoscute în domeniul reciclării realizate de către Grupul de firme Vrancart“, au declarat reprezentanții grupului Vrancart.

Trebuie menționat faptul că frații Pavăl au cumpărat, în urmp cu un an, aproape 17 procente din Vrancart Adjud, într-o tranzacție de 27,5 milioane de lei, în pregătirea lansării pe această nișă.