Dedeman a anunțat încheierea unui parteneriat prin preluarea de către Pavăl Holding a 30% din capitalul social al Farmaciei Tei și Bebe Tei.

În timpul tranzacției respective, Grupul Tei a fost asistat de firma de avocatură Clifford Chance Badea, iar Pavăl Holding a beneficiat de serviciile societații de avocatura KPMG Legal-Toncescu și Asociații, plus KPMG Advisory si KPMG Tax. Tranzacția va fi supusă aprobării Consiliului Concurenței .

Roxana Maftei: Prin acest parteneriat, Grupul Tei iși propune să treacă la urmatoarea etapă din evoluţia sa

„Investiția fraților Pavăl în Grupul Tei ne va ajuta să putem oferi serviciile noastre unui număr mult mai mare de clienți din România, prin modelul propriu de business și aceeași calitate a serviciilor care ne-au consacrat.

Dincolo de capacitatea financiară de care dispune, Pavăl Holding va contribui cu experiența sa în dezvoltarea unei rețele de magazine fizice, precum și expertiza în materie de gestiune financiară performantă.

Prin acest parteneriat, Grupul Tei iși propune să treacă la urmatoarea etapă din evoluţia sa beneficiind cât mai mult de know-how-ul, capacitatea de scalare, dar și de soliditatea financiară pe care Pavăl Holding le aduce“, a explicat Roxana Maftei.

Echipa integrată de avocați și consultanți din cadrul KPMG Legal – Toncescu și Asociații, KPMG Advisory și KPMG Tax, condusă de Laura Toncescu, Bogdan Văduva și René Schöb, a asistat Pavăl Holding în achiziția a 30% din acționariatul Farmacia Tei și Bebe Tei.

Tranzacția este în curs de derulare, după semnare fiind necesară îndeplinirea unor condiții (inclusiv aprobarea Consiliului Concurenței) până la implementarea efectivă a tranzacției, echipele formate din experții KPMG Legal, KPMG Advisory și KPMG Tax acordând asistență juridică, financiară și fiscală atât în cadrul procesului de analiză juridică, financiară și fiscală, cat și consultanță juridică și financiară pe întreg parcursul procesului de redactare, negociere și semnare a documentelor tranzacției și, mai departe, până la implementarea efectivă a tranzacției, potrivit unui comunicat al KPMG.

„Această investiție confirmă încrederea Pavăl Holding în economia locală, în antreprenori puternici și în potențialul Farmaciei Tei și Bebe Tei de a remodela modelul tradițional de retail. Mult succes Roxanei Maftei și Irinei Ciubotaru, care vor continua să conducă ambele companii, beneficiind de sprijinul semnificativ al unui partener de renume“, spune Bogdan Văduva, Partener KPMG România, Liderul Departamentului de Consultanță în Tranzacții.

Farmacia Tei a fost înființată în anul 1992

Farmacia Tei a fost înființată în 1992 și este specializată în retailul farmaceutic. Magazinul Bebe Tei a fost înființat în 2011 ca și inovație a Farmaciei Tei, însă din 2014 au operat ca entitate separată, fiind dezvoltată împreună cu Irina Ciubotaru în calitate de coacționar.

Reamintim faptul că, anterior, Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj de pe piața locală, a achiziționat, de la Ţiriac Imobiliare, un teren în suprafață de 14,5 hectare în nordul Timișoarei, lângă viitorul magazin Ikea, într-o tranzacție intermediată de compania de consultanță imobiliară Colliers.

Frații Dedeman au dat o nouă lovitură! Tranzacția care le-a consolidat poziția. Va fi un reper important

Astfel, Dedeman își consolidează poziția în orașul din Nord-Vestul țării, unde mai deține încă două magazine. Achiziția are potențialul  unui catalizator pentru noi tranzacții semnificative în 2022, fiind un reper important în privința lichidității pieței locale, contribuind astfel la creșterea încrederii investitorilor.

„Dedeman a cumpărat unul dintre cele mai bune terenuri din Timișoara, din punctul de vedere al potențialului imobiliar. Zona Dumbrăvița crește constant de câțiva ani, iar această tendință va continua odată cu deschiderea magazinului Ikea și a direcției de expansiune a dezvoltărilor rezidențiale.

În aceste condiții, viitorul proiect – indiferent de configurația ce va fi decisă de noul proprietar – are toate șansele să devină un magnet pentru întreaga regiune de Nord-Vest a țării”, explică Sinziana Oprea, Director Land Agency în cadrul Colliers România.