Începuturile Dedeman par desprinse dintr-o poveste. Pentru că proveneau dintr-o familie modestă, fondatorii gigantului au muncit din greu pentru a-și îndeplini visul. Totul a început când Dragoş Pavăl, fratele cel mare, a fost repartizat la o fabrică de confecţii, după ce a terminat Facultatea de Informatică. Ulterior, acesta s-a angajat informatician la întreprinderea magazinelor de stat. Acolo a realizat un soft de contabilitate și a învățat toate tainele comerțului.

Pentru că avea un salariu mic, antreprenorul a decis să-şi ia viaţa în propriile mâini şi aşa a fist înființat buticul din Bacău. Nu avea bani, aşa că primele finanţe au venit de la socri. Cu acea sumă şi o Dacie Break, așa a pornit la drum alături de fratele său, Adrian. Acesta terminase Facultatea de Matematică și adunase 10.000 de mărci. Cumpărau marfă de la ruşi şi o vindeau cu preţ dublu în târgurile din Craiova, așa a început toată afacerea.

La un an de la deschiderea firmei, Dragoș și Adrian au preluat un magazine de mobilă cu care au dat lovitura. Criza de mobilă din România a reprezentat un nou culoar de extindere a afacerii. Așa a apărut al doilea magazine Dedeman, în Galați.

Au urmat mai multe împrumuturi în bancă și deschiderea a noi magazine. Cei doi aveau Moldova la picioare, fapt ce i-a îndreptat spre Capitală. Criza din 2009 i-a ajutat foarte mult. Dragoș și Adrian au cumpărat terenuri la prețuri foarte bune și s-au extins fulgerător.

Cum a apărut numele ″DEDEMAN″?

A fost inventat chiar de Dragoș Pavăl. Primul “DE” face referire la inițiala numelui său, al doilea vine de la inițiala soției Denise, “M”-ul de la Margareta, soacra sa, ia “AN” de la Adrian.

Frații Pavăl, cei mai bogați români

Revista Capital a lansat, recent, Top 300 Capital Cei mai bogați români. Anul acesta, Ion Țiriac a fost detronat. Dragoș și Adrian Pavăl au ocupat locul 1 în clasament.

Locul 1 – Dragoş şi Adrian Pavăl, Dedeman

Locul 2 – Ion Ţiriac

Locul 3 – Daniel Dines, UiPath

Locul 4 – Anastasia Soare, Anastasia Beverly Hills

Locul 5 – Dan Voiculescu, Antena Group

Locul 6 – Zoltan Teszari, RCS&RDS

Locul 7 – Gruia Stoica, Grampet

Locul 8 – Iulian Dascălu, Iulius si Atterbury

Locul 9 – Radu Dimofte, Sphera Franchise Group

Locul 10 – Anca Vlad, Fildas Catena

Potrivit Top 300 Cei mai bogați români, frații Pavăl au o avere de 2-2,1 miliarde de euro. Pe locul doi se află Ion Țiriac cu 1,9-2 miliarde de euro.