Fraţii Octavian şi Călin Buzoianu, proprietarii fostei fabrici de dulciuri Feleacul din Cluj-Napoca, nu sunt prea încrezători în dinamizarea pieţei imobiliare pe parcursul acestui an şi se tem că vor fi nevoiţi să amâne din nou continuarea lucrărilor la primul bloc de locuinţe din cadrul proiectului Resident Park, în condiţiile în care aşteaptă de peste o jumătate de an obţinerea unui credit de circa 10 mil. euro.

„Suntem într-o perioadă de aşteptare şi de tatonare a pieţei. Avem nevoie de o linie de finanţare de circa 10 mil. euro pentru demararea lucrărilor, însă deocamdată nu suntem mulţumiţi de termenii impuşi de bănci şi mai aşteptăm răspunsuri. Până acum am investit circa 3 mil. euro pentru obţinerea avizelor, realizarea proiectului arhitectural şi a lucrărilor de construcţie pentru primul bloc, care este la cota zero. La cum se mişcă piaţa în acest moment, nu pot spune decât că şansele de obţinere a finanţării sunt destul de reduse şi în acest an“, a declarat pentru capital.ro Călin Buzoianu, unul dintre proprietarii Felinvest, companie prin intermediul căreia dezvoltă proiectul amplasat pe fosta platformă a fabricii de dulciuri.

Blocuri din turtă dulce

Producatorul de amidon Amylon din Sibiu, parte a grupului Boromir, a încheiat în august 2008 un contract cu firma Feleacul, prin care a preluat mai multe linii de producţie şi mărci ale firmei din Cluj-Napoca, pentru circa 500.000 de euro.

În locul halelor industriale ale Feleacul, aflate momentan în zona străzii Henri Barbuse din Cluj-Napoca, este programată construcţia a 630 de apartamente noi. Investiţia în proiect a fost estimată la 35-40 mil. euro. Resident Park se va întinde pe aproape două hectare şi va avea o suprafaţă totală construită de peste 72.000 mmp, din care locuinţele ocupă 39.000 mp.

Acesta este al doilea proiect imobiliar al fraţilor Buzoianu, ei fiind şi proprietarii hotelului de cinci stele Opera Plaza, care a fost construit tot pe structura de rezistenţă a unei foste unităţi de producţie de bomboane ale fabricii amintite.